18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U Zvorniku promovisani „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2016.“

ZVORNIK – Predstavnici opštine Bileća promovisali su u Zvorniku manifestaciju „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2016.“ koja se ove godine održava treći put zaredom.

Cilj manifestacije je promovisanje ove opštine i privlačenje što većeg broja investitora, sklopanje prijateljstava i uspostava raznih vidova saradnje.

Radislav Uljarević, direktor Centra za informisanje i glavni i odgovorni urednik „Radio Bileće“, rekao je da se u okviru manifestacije organizuje sajam na kome će izlagači predstaviti svoje proizvode i svoje stvaralaštvo, odnosno sve ono čime Bileća raspolaže, a takođe će se predstaviti i izlagači iz drugih opština i gradova Republike Srpske.

– Svi oni koji budu učestvovali na sajmu moći će potpuno besplatno da koriste štandove koje za njih obezbjeđuje Opština Bileća koja je glavni pokrovitelj i organizator sajma. Ove godine očekujemo veći broj izlagača i posjetilaca, jer se obilježava 70 godina od osnivanja Škole rezervnih oficira, tako da se očekuje i dolazak oko 1.000 pitomaca bivše Škole iz svih država nekadašnje Jugoslavije. Na sajmu će biti priređen i bogat kulturno – umjetnički program – rekao je Uljarević.

On je dodao da će manifestacija trajati tri dana, od 17. do 19. juna, s tim da je svečano otvaranje 18. juna kada se očekuju i zvaničnici iz Republike Srpske i brojni drugi gosti.

– Ovim putem se zahvaljujem gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću koji je prošle godine bio gost na sajmu, kada smo i došli na ideju da organizujemo promociju bilećke manifestacije u Zvorniku. Ovim putem pozivam privrednike, kulturne radnike i sve Zvorničane da dođu u Bileću od 17. do 19. juna dana, imaćete sasvim sigurno mnogo toga da vide. To je i prilika da uspostavimo poznanstva i nastavimo saradnju kroz privredne, kulturne, sportske i druge vidove – poručio je Uljarević.

Zajedno sa Uljarevićem, opštinu Bileća su u Zvorniku promovisali i potpredsjednik Skupštine opštine Bileća, Nemanja Papić i direktor Turističke organizacije, Nikola Bajović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se