5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Sakrijte celulit pomoću ova tri sastojka

Zbog celulita ste ipak odložili omiljene šortseve ili suknje? Mislite da vaše noge još nisu spremne za pokazivanje i da ćete morati da pričekate još nekoliko sedmica prije nego što se riješite omražene narandžine kore? Na sreću, ne morate da čekate više ni dana da biste nosili kratko na gole noge, jer smo pronašli tri ekspresna rješenja za privremeno prikrivanje celulita.

Lak za kosu

Lak za kosu s vrlo jakim učvršćivanjem našpricajte po koži zahvaćenoj celulitom. Stanite uspravno i mirno i pričekajte da se lak za kosu u potpunosti osuši. Trebalo bi da osjetite kako vam se koža zateže. Celulit će se manje vidjeti i zbog toga jer će njegov sjaj prelamati svjetlo, što će takođe vizuelno sakriti ružne rupice. Lakom za kosu možete da učvrstite i labavu kožu na gornjem dijelu ruku.

Šimer ili sredstvo za samopotamnjivanje

Celulit je najvidljiviji na svijetloj koži. Što je koža tamnija, to će se celulit manje vidjeti. Zbog toga su i kreme i sprejevi za tamnjenje kože takođe dobri prekrivači celulita, samo pazite da nijansa ne bude pretamna, odnosno da nije tamnija od ostatka tijela. Odlično će poslužiti i šimer sa sjajnim česticama koje svjetlucanjem prikrivaju sitne nedostatke.

Hladan tuš

Hladna voda zateže kožu. Što hladnijom vodom (koliko možete da izdržate) barem pet minuta tuširajte područje tijela zahvaćeno celulitom i celulit će privremeno nestati, piše Ljepotaizdravlje.ba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se