15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Pozitivno mišljenje nezavisnog revizora na finansijske izvještaje kompanije „Alumina“ za 2015. Godinu

Zvornik – Kompanija „Alumina“ dobila je pozitivno mišljenje nezavisnog revizora koji je kontrolisao finansijske izvještaje ovog privrednog društva u 2015. godini.

Direktor Sektora za ekonomiku i finansije u „Alumini“ Vladimir Krstić kaže da drugu godinu zaredom „Alumina“ dobija pozitivno mišljenje nezavisnog revizora na svoje poslovne izvještaje.

Prema mišljenju nezavisnog revizora, finansijski izvještaji u „Alumini“ sastavljeni su u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, te sa važećim zakonima koji se odnose na poslovanje kompanije u Republici Srpskoj i da, kako zaključuje nezavisni revizor, nisu uočene nikakve nepravilnosti koje bi zahtijevale kvalifikacije na finanansijske izvještaje „Alumine“.

„To znači da je poslovanje „Alumine“ u skladu sa zakonom, standardima i računovodstvenim pravilima“, ističe Krstić.

Nezavisni revizor je konstatovao da je bilans uspjeha urađen istinito i objektivno po svim materijalno značajnim stavkama.

Prema riječima Krstića, „Alumina“ je poslovnu 2015. godinu završila s neto dobiti prije oporezivanja od oko 11,6 miliona konvertibilnih maraka. Nakon obračunatih obaveza za porez na dobit od 1,4 miliona KM, neto dobit nakon oporezivanja je iznosila 10,2 miliona KM. Poslije dužeg perioda, fabrika je zabilježila profit veći od 10 miliona maraka, tako da je u budžet Republike Srpske platila više od milion maraka na ime poreza za ostvarenu dobit.

Krstić kaže da je za ovu kompaniju, koja je jedan od najvećih izvoznika u Republici Srpskoj i BiH i koja ima značajne internacionalne ugovore, veoma bitno mišljenje nezavisnog revizora.

„Pozitivno mišljenje ovlašćenog revizora je dobar signal bankama, dobar signal povjeriocima i dobar signal svima koji žele da posluju sa „Aluminom“ u narednom periodu. Ovakvo mišljenje ukazuje na stabilnost, organizovanost i adekvatno praćenje svih poslovnih transakcija a samim tim i na izvjesnu budućnost za „Aluminu“, njenih 1.248 radnika i cijelu ovu regiju koja u dobroj mjeri zavisi od poslvanih rezultata ove kompanije“, zaključuje Krstić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se