15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Novi tim za šampionske ambicije

Zvornička Drina počela pripreme za start u Prvoj ligi Republike Srpske.

ZVORNIK – Pozdravnim obraćanjem sportskog direktora Milana Đokića i Mileta Lazarević, novog šefa stručnog štaba, u klupskim prostorijama, počele su pripreme fudbalera zvorničke Drine za početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

Đokić je poželio fudbalerima, kojih je na prvoj prozivci bilo 25, da se dobro pripreme, da ih mimoiđu povrede i da se zalažu za ostvarenje visokih ambicija kluba.

– Mi uvijek imamo najviše ciljeve pa je tako na početku ovih priprema zacrtano da se odmah vratimo u Premijer ligu, ali ako se to i ne desi neće biti smak svijeta. Nakon nekoliko dana treniranja na terenima u okolini Zvornika, kako bi sačuvali teren za utakmice, ekipa će otići na osam do deset dana na pripreme na neku visinsku destinaciju. Biće to naša stara baza Krupanj ili ćemo putovati na Tjentište, rekao nam je Đokić.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#e0e0e0″ arrow=“yes“ align=“right“]Drina će u novo prvenstvu ući sa dosta izmenjenim timom. Za sada je sigurno da su u Zvornik došli Đorđe Ćosić, mladi reprezentativac Republike Srpske, koji je bio član ekipe Zvijezda 09 i Danijel Ćulum koji je povratnik u tim nakon kraćeg boraavka u Travniku. Blizu potpisa ugovora je golman Dušan Čubraković koji stiže iz Čukaričkog te Dragan Radovanović, koji je nastupao za ekipu Milića. Na probi će biti Bojan Stevanović koji nastupa za Podrinje iz Tršića i Dejan Mićić iz Trnovice. Narednih dana najavljen je dolazak još jednog broja igrača.[/quote]

Šef stručnog štaba Mile Lazarević, koji je u prošloj sezoni bio pomoćnik Cvjetinu Blagojeviću, nam je rekao da će u okviru priprema, Drina odigrati šest do osam prijateljskih utakmica.

– Prvu smo zakazali već 9. Jula, a protivnik će nam biti Mačva iz Šapca. Što se tiče igračkog kadra za sada je neizvijesno ko će od ranijih igrača ostati ali će nam u svakom slučaju trebati pojačanja na nekoliko linija u timu. Očekujemo da ćemo imati najviše problema u navalnom redu jer su nas napustili mladi Aleksandar Ilić i Mićo Kuzmanović. Sigurno je da će kostur tima sačinjavati naših nekoliko iskusnih i starijih igrača, ali ćemo dovesti na probu i par mladih igrača iz susjednih zvorničkih klubova.

Drinu je napustio najveći broj igrača koji su nastupali u Premijer ligi. Želja je da se produži saradnja za Slavkom Ćulibrkom i Nikolom Stefanovićem, a da li će oni ostati u Zvorniku zavisi od toga da li naći povoljan aranžman u Srbiji.

Kapiten ekipe Aleksandar Kikić očekuje da će se ekipa prije svega podmladiti, a ako se ukaže prilika da se bori za titulu prvaka neće je ispustiti.

– Drina je uvijek „izbacivala“ po nekoliko mladih igrača koji su nastavljali u većim klubovima. Očekujemo da se to desi i ovaj put jer ima dosta mladih igrača koji su se već iskazali trenirajući sa prvim timom u prošloj sezoni dok smo igrali u Premijer ligi, rekao je Kikić.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se