SvijetVIJESTI

NATO priprema globalni udar na Rusiju

MOSKVA – Moskva upozorava da NATO priprema eventualni globalni udar na Rusiju i da raspoređuje svoje snage po bivšim sovjetskim bazama.

„NATO aktivira naše bivše sovjetske baze u pribaltičkim zemljama, te Rumuniji i Poljskoj i smješta tamo ljude“, navodi prvi zamjenik predsjednika Odbora vijeća Rusije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič.

On upozorava da je NATO u tim zemljama povećao broj vojnika 19 puta, mada, objektivno gledano, to i ne mora biti velika brojka, te opasnost nije, možda, tolika.

Ruska vojska prati aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica.

„Svakako da ćemo usmjeriti borbena sredstva i pokrenuti naše trupe vodeći računa o tome kako se odvija aktivnost Alijanse“, nagalašava Klincevič i poručuje:

„Naravno da to, prije svega, predstavlja prijetnju po one zemlje u kojima se nalaze sistemi protivraketne odbrane koji su okrenuti prema Rusiji – mi to ne krijemo“.

On smatra da se Rusija ne mora posebno brinuti zbog djelovanja NATO-a nedaleko od njenih granica, te da NATO pokušava da pokaže da Rusija ima neke „agresivne namjere“, prenose ruski portali.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close