5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Napadač iz Zvornika u pritvoru

BIJELJINA – Napadaču, koji je u Zvorniku uz povike „Alahu ekber“ povrijedio majku i pucao u oca, određen je jednomjesečni pritvor i upućivanje u psihijatrijsku ustanovu radi posmatranja, potvrđeno je Srni u Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

„Za lice čiji su inicijali N.H. /52/ postoje osnovi sumnje da je 14. juna u mjestu Grbavci, zaseok Hajdarevići u Zvorniku, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i krivično djelo teška tjelesna povreda“, navode iz Tužilaštva.

Prema policijskom saopštenju, napadač je hicima iz vatrenog oružja ranio oca, a fizički napao majku u njihovoj porodičnoj kući.

Nezir Hajdarević (52) iz Tuzle pucao je u utorak iz vatrenog oružja u svog oca Hasana (75) i pretukao majku Neziru (73) u njihovoj kući u naselju Hajdarevići kod Zvornika, a sve vrijeme vikao je „Alahu-ekber“.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Bijeljina Žarko Ćosić rekao je, navodeći inicijale napadača i njegovih roditelja, da je Nezir Hajdarević nakon fizičkog napada na majku, ranio oca u predjelu grudi i da se oboje nalaze u bolnici u Zvorniku. Napadač je uhapšen i hospitalizovan jer je utvrđeno da je u stanju nervnog rastrojstva.

Policiji je u 4.35 časova prijavljeno da se u kući Hajdarevića čuju vriska i galama.

– Na teren su odmah izašli policijski službenici i ustanovili da je N. H. fizički napao majku, a zatim iz vatrenog oružja ranio oca – rekao je Ćosić.

Hajdarević je iz Tuzle došao u posjetu roditeljima i na spratu kuće počeo da galami i puca, a kada su mu se približili nasrnuo je na njih. Prilikom napada uzvikivao je „Alahu-ekber“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se