5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Leci upozorenja u Britaniji: U EU stižu BiH, Srbija, Sirija…

LONDON – Pred referendum u Velikoj Britaniji o ostanku te kraljevine u EU ili izlasku iz unije, pojavili su se leci protiv ostanka. Autori letka birače plaše ulaskom u EU BiH i balkanskih država, ali i Libije, Alžira, Egipta, Tunisa i Sirije.

„Planirano je da se Evropska unija udvostruči do 2030. godine“, piše na letku, koji su Britanci fotografisali i objavili na društvenim mrežama.

Ispod tog naslova je karta Evrope, Bliskog istoka i sjeverne Afrike, na kojoj su u plavo obojene sadašnje članice EU, a u crveno obojeno 30 država koje nisu u Uniji, a koje će, upozoravaju autori letka, ući EU.

Nacrtane su i dvije crvene strelice usmjerene ka Velikoj Britaniji, jedna iz država bivšeg Sovjetskog Saveza, a druga iz sjeverne Afrike, što sugeriše da će migranti iz tih regiona pohrliti u Britaniju.

Sa lijeve strane je i spisak svih 30 „budućih članica EU“.

Na prvom mjestu je Turska, a slijede Makedonija, Crna Gora, Albanija, Srbija, BiH, Kosovo…

Posebno je zanimljivo što su na spisku i države Bliskog istoka koje nikada, bar ne javno, nisu pominjane kao mogući kandidati za EU, poput Izraela, Sirije, Jordana, Palestine, Azerbejdžana i njegove autonomne republike Nahčivana.

Da cirkus bude potpun, kao buduće članice EU navedene su i države Magreba, odnosno sjeverne Afrike – Maroko, Alžir, Tunis, Libija, kao i Egipat.

OPASNOST: STIŽU MILIONI TURAKA, SRBA I ALBANACA

Na drugom letku pažnja je posvećena nešto izglednijim kandidatima za ulazak u EU od Alžira i Azerbejdžana – balkanskim državama i Turskoj.

Ck8LenVWgAASCKv.jpg large

Na tom letku Velika Britanija je obojena u crno, balkanske zemlje u crveno, a ostatak Evrope u sivo, kao i Kosovo koje je siva rupa na karti.

Nabrojani su nazivi država i broj njihovih stanovnika, a pored Turske u bljeđoj crvenoj nijansi prikazani su Sirija i Irak, što glasačima sugeriše da glasanjem za ostanak u EU glasaju da se buduća superdržava graniči sa Sirijom i Irakom, čije je značajne dijelove zauzela teroristička „Islamska država“.

Referendum u Velikoj Britaniji zakazan je za 23. jun.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se