18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izložene „Zlatne ruke Zvornika“

ZVORNIK – Na gradskom šetalištu u centru Zvornika održana je danas deveta izložbeno-prodajna manifestacija „Zlatne ruke Zvornika“, na kojoj je svoje različite rukotvorne izložilo 25 kreativnih stvaralaca iz Bijeljine, Brčkog i Zvornika.

Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić rekla je novinarima da je manifestacija „Zlatne ruke Zvornika“, koja se održava kao sastavni dio turističke ponude ovog grada, postala tradicionalna.

Ona je dodala da su se izlagači predstavili vezenim i heklanim stvarima, unikatno rađenim nakitom, ukrasnim predmetima, koji su rađeni dekupaž i drugim tehnikama, te ručno rađene narodne nošnje, predmete sa ikonama i drugim unikatima.

Podsjetivši da je cilj „Zlatnih ruku Zvornika“ očuvanje tradicionalnih vrijednosti, Andrićeva je rekla da se ovom manifestacijom omogućava stvaraocima da predstave svoje radove i prikažu kreativnost.

Podsjećajući da se manifestacija „Zlatne ruke Zvornika“ održavaju i u cilju prmocije turističkih potencijala grada Zvornika, Andrićeva je dodala da posjetioci mogu da na postavljenim štandovima kupe sve što im se bude dopalo.

Organizator tradicionalne manifestacije je Turistička organizacija grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se