izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Hodočasnik Majkić u Gradskoj upravi Zvornik

ZVORNIK – Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović ugostio je danas hodočasnika iz Banjaluke, Mirka Majkića, koji je 19. juna krenuo na put do Ostroga, dugačak oko 700 kilometara.

Njegov cilj je da na ovaj način animira ljude da se priključe akciji prikupljanja pomoći za liječenje Milane Gajić, oboljele od od Laforine bolesti tako da ih što više pozove humanitarni broj 1432 i donira jednu marku.

Na putu do velike svetinje u gradovima i opštinama on obilazi i načelnike i gradonačelnike sa molbom da i oni uplatom određenog iznosa daju doprinos u liječenju Milane. Tako će biti sve do Foče.

Ivanović je istakao da je Majkićev čin vrijedan svakog poštovanja.

– Vi ovim činom pokazujete plemenitost i humanost i istovremeno da ne postoje neizvodive misije kad je pravi motiv u pitanju. Nadam se da na vašem putu nećete nailaziti na teškoće i da ćete realizovati svoj cilj onako kako ste planirali, stići do Ostroga, ali i prikupiti dovoljno novca za Milanino liječenje. Iz Gradske uprave Zvornik imate podršku i ovdje ste uvijek dobrodošli – istakao je Ivanović.

Majkić je rekao da je prezadovoljan prijemom u Gradskoj upravi Zvornik.

– Zahvaljujem se i gradonačelniku i njegovom zamjeniku, prelijepo sam dočekan, obezbijedili su mi odlične uslove za odmor i oni, kao i načelnici koje sam već obišao, pokazuju svoju humanu stranu i učestvuju u ovoj akciji podrške Milani Gajić i hvala svima od srca. Ovaj humanitarni broj danas predstaje da važi, ali ja nastavljam svoj put sa istim zadatkom, jer ću sve do Foče obilaziti načelnike opština da i oni uplatom određenog iznosa daju doprinos u liječenju Milane. Iz Gradske uprave Zvornik rekli su da će uplatiti određeni iznos na žiro račun Milane Gajić, a hvala im jer su i meni dali novčanu pomoć da imam u toku hodočašća za hranu i za prenoćište, tamo gdje ga ne obezbijedim, kao i za saniranje žuljeva na nogama – rekao je Majkić.

On je dodao da su vremena teška, ali da su ljudi i pored toga humani i pomažu, a, kako je napomenuo, posebno mu se sviđa narod od Modriče pa do Zvornika, gdje je imao dosta poziva da svrati i da se okrepi.

Majkiću koji se godinama bavi humanitarnim radom, ovo je treće hodočašće, 2012. godine godine išao je takođe do manastira Ostrog, a 2013. godine do Zubinog potoka na Kosovu i Metohiji.

Njegov plan je da 6. ili 7. jula stigne do manastira Ostrog i da se pokloni moštima svetog Vasilija Ostroškog, što će zavisiti i od vremenskih prilika i njegovog zdravstvenog stanja.

Tagovi
Back to top button
Close
Close