8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Gradonačelnik u vrtiću povodom realizacije projekta postavljanja video nadzor i alarmnog sistema

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović posjetio je danas Dječiji vrtić „Naša radost“ gdje je realizovan projekat postavljanja video nadzora i alarmnog sistema, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 7.600 KM, a još 1.400 KM izdvojeno je za nabavku didaktičkog materijala.

Gradonačelnik je ocijenio da se radi o značajnom projektu, napomenuvši da je on realizovan kao prvi dio projekta koji se radi zajedno sa UNDP-om i UNICEF-om.

– I ovim činom danas mi smo pokazali da želimo da stvaramo što bolje uslove za rad i boravak djece u vrtiću. Očekujem da ćemo u toku sljedeće kalendarske godine riješiti i problem nedostatka prostora i tu imamo dvije opcije. Naime, sa prethodnim rukovodstvom Kompanije „Alumina“ mi smo započeli razgovor da se nekadašnji vrtić ove Kompanije obnovi i vrati u funkciju, posebno ako se ima u vidu da samo 300 djece starosti do 6 godina imaju radnici „Alumine“. Druga opcija je kupovina jednog objekta ili eventualno izgradnja novog, tako da očekujemo da će u narednoj godini svi zainteresovani moći da smjeste svoje mališane u vrtić – rekao je Stevanović.

Direktor vrtića, Vukomir Stanković, istakao je da je zahvaljujući sredstvima Grada vrtić dobio moderan video nadzor i alarmni sistem, što će, svakako, doprineti većoj sigurnosti.

– Želim da se zahvalim gradonačelniku koji je i sada, kao i do sada, imao sluha za ovu ustanovu i zahvaljujući tome mi smo u ovoj ustanovi kvalitet i pružanje usluga doveli na visok nivo. Objekat je sada veoma obezbjeđen, uz ulazna vrata koja su uvijek zaključana, a roditelji su ti koji su tražili video nadzor, jer su nam djeca uvijek na prvom mjestu. Kompletan objekat je pod video nadzorom, imamo 16 kamera od čega 6 napolju a ostale su u hodnicima objekta i sada mogu da se prate sve aktivnosti. Ovo nije prva investicija, mnogo toga je urađeno, a podizanje bezbjednosti je vrlo vitno i zato smo zahvalni gradonačelniku, kao i UNICEF-u i UNDP-u – naglasio je Stanković.

On je napomenuo i da na listi čekanja za vrtić u svakom momentu ima od 50 do 70 djece, zbog čega je prioritet izgradnja još jednog objekta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se