4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Francuzi u finišu razbili albanski bunker i overili osminu finala

Fudbalska reprezentacija Francuske zabilježila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin, pošto je danas u finišu savladala Albaniju 2:0, u drugom kolu Grupe A, i na taj način osigurala plasman u osminu finala.

Francuska je u prvoj utakmici pobjedila Rumuniju 2:1, a i do tog trijumfa je došla u samom finišu. Albaniji je ovo drugi poraz na šampionatu, pošto su u prvom kolu izgubili od Švajcarske 0:1.

Albanija se danas odlično branila i „umrtvila“ utakmicu. U prvom poluvremenu nijedan tim nije uspio da uputi nijedan šut u okvir gola.

Francuska je u drugom poluvremenu počela da stvara šanse, ali je do prve došla Albanija. Kada je Ljedijan Memušaj pogodio stativu u 52. minutu. Šanse su potom za „trikolore“ propuštali Pol Pogba i Olivije Žiru dva puta, od čega je drugi put pogodio stativu.

Napadi Francuske isplatili su se u finišu, kada je Adil Rami centrirao u šesnaesterac, a Antoan Grizman je usamljen skočio i udarcem glavom savladao Etrita Berišu.

Utakmica se tada usporila, a meč je zbog nekoliko prekida, produžen 5 minuta. Pred sam istek, nadoknade vremena, Dimitri Paje uspio je da uzme loptu u kontranapadu, uđe u šesnaesterac i ponovo savlada Berišu.

Paje je i u prvom meču, protiv Rumunije, postigao gol samom finišu, tačnije, u 89. minutu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se