14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornički Crveni krst obilježava Nedelju Crvenog krsta

ZVORNIK – U okviru obilježavanja Nedelje Crvenog krsta od 08. do 15. maja predsjednik i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik, Dejan Galić i Danojka Mićić, juče su porodiljama u porodilištu Opšte bolnice uručili šest bebi-paketa.

Mićićeva je rekla da je ovo jedna u nizu aktivnosti koju sprovode od 8. do 15. maja a pod sloganom „Svugdje za svakoga“.

– Uručenje bebi-paketa je naša tradicionalna aktivnost koju svake godine sprovodimo u našem porodilištu. Pored toga, sa našim volonterima planiramo da uručimo peć na čvrsto gorivo, odjeću, hranu i obuću za jedno oboljelo lice u Malešiću koje je socijalno ugroženo, a posjetićemo i nekoliko višečlanih porodica gdje ćemo uručiti bebi pakete, pelene, odjeću i hranu – istakla je Mićićeva.

Ona je dodala i da će u zvorničkim osnovnim školama biti vršena prodaja markica Crvenog krsta, dok će za najugroženija lica koja u Nedelji Crvenog krsta dođu u prostorije ove organizacije dijeliti prehrambene artikle, a nastaviće i sa podjelom polovne garderobe i nove obuće.

– Planirali smo da upriličimo i uručenje zahvalnica za preko 120 dobrovoljnih davalaca krvi iz dvije zvorničke srednje škole koji su krv darivali prvi put – napomenula je Mićićeva.

Ona je dodala da socijalno ugrožena lica koja se obraćaju Crvenom krstu najčešće traže hranu, kao i pelene za odrasle.

Istakavši da je sve manje donatora, Mićićeva je rekla i da zvorničkom Crvenom rstu pomaže Švajcarski Crveni krst i Gradska uprava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se