20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Zmajevi“ i dalje najbolji u regiji

Najbolja fudbalska reprezentacija BiH zadržala je 20. mjesto na objavljenoj novoj rang-listi Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

„Zmajavi“ imaju 913 bodova, čime su već drugi mjesec zadržali status najbolje rangirane reprezentacije regiona, a jedno mjesto iza sebe ostavili su i Francusku, domaćina i jednog od favorita narednog Evropskog prvenstva. Ekipa Hrvatske, koja je godinama prednjačila među zemljama s područja nekadašnje SFR Jugoslavije, sada je na 23. mjestu.

Inače, promjena nije bilo među prve 53 zemlje svijeta. Srbija je napravila jedan korak unazad i sada je 56, dok je Slovenija ostala 61, Crna Gora 94, a jedini iz regije koji nisu ni među prvih 100 su Makedonci na 141. poziciji.

Prvi naredni rival pulena Mehmeda Baždarevića u prijateljskoj utakmici krajem ovog mjeseca, ekipa Španije, je šesta na planeti. Od protivnika u grupi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine najviše su drugoplasirani Belgijanci. Nekadašnji šampion Evrope fudbaleri Grčke sada su 37, Estonija je 93. i Kipar na 80. mjestu.

Najbolje plasirana ekipa svijeta je Argentina, ispred Belgije i Čilea. U top deset još su Kolumbija, Njemačka, Španija, Brazil, Portugal, Urugvaj i Engleska.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se