15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Zabrane i izmjene zbog otvaranja Ferhadije i komemoracije u Donjoj Gradini

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbe o zabrani saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 7,5 tona i zabrani prevoza eksplozivnih materija zbog sutrašnjeg otvaranja džamije Ferhadije u Banjaluci i komemorativnog skupa u Donjoj Gradini 8. maja, a od danas će saobraćaj biti obustavljen i u više banjalučkih ulica.

Za sutra je zabranjen saobraćaj za teretna vozila mase veće od 7,5 tona na putevima u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Zabrana se odnosi na dionici magistralnih puteva Vrbaška jedan-Vrbaška dva, Vrbaška dva-Čatrnja, Čatrnja-Gradiška, Nova Topola-Srbac, Srbac-Kobaš jedan, Rogolji-Baraći, Baraći-granica Srpske i FBiH /Mliništa/, granica BiH i Hrvatska Gradiška-Gradiška, Gradiška-Nova Topola.

Saobraćaj je zabranjen i na magistralnim putnim pravcima Nova Topola-Klašnice jedan, Klašnice jedan-Klašnice dva, Klašnice dva-Šargovac, Šargovac-Banjaluka jedan, Banjaluka jedan-Banjluka /Čajevac/, Banjaluka /Čajevac/-Banjaluka /Rudarska/, Banjaluka /Rudarska/-Srpske Toplice, Srpske Toplice-Karanovac, Karanovac-Crna Rijeka, Crna Rijeka-granica Srpska/FBiH /Ugar/, Klašnice jedan-Prnjavor, Prnjavor-Gornja Vijaka.

Teretna vozila ukupne mase veće od 7,5 tona sutra ne mogu saobraćati ni dionicama magistralnih puteva Lamovita-Ivanjska, Ivanjska-Šargovac, Šargovac-Derviši, Derviši-Banjaluka /pijaca/, Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, Banjaluka /Rebrovac/-Banjaluka /Čelinac/, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Obodnik-Klupe, granica Srpske i FBiH /Velečevo/-Čađavica, Čađavica-Rogolji, Rogolji-Mrkonjić Grad, Mrkonjić Grad-Jezero, Jezero-granica Srpske i FBiH.

Zabrana se odnosi i na regionalne puteve Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan dva, Stari Majdan dva-granica Srpska/FBiH /Razboj/, Stari Majdan dva- Lamovita, Čađavica-Srpske Toplice, Han Kola-Ledenice Stričići, Mrkonjić Grad- Crna Rijeka, Jezero-Šipovo, Šipovo-granica Srpska/FBiH, Šipovo-Baraći, Srbac- Prnjavor, Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, Gornja Vijaka dva-Razboj, Čelinac-Ukrina, Ukrina-Gornja Vijaka dva, Vrbaška dva-Ivanjska, Kobaš jedan-Kobaš dva, Derviši-Klašnice dva.

Naredba o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom i željezničkom saobraćaju biće na snazi od danas od 18.00 časova do ponoći 8. maja.

Prevoz eksplozivnih materija zabranjen je s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banjaluci i komemorativnog skupa Donja Gradina, koje operativno pokrivaju centri javne bezbjednosti Banjaluka i Prijedor.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske napominju da će zbog održavanja komemorativnog skupa u Donjoj Gradini u nedjelju, 8. maja, od 7.00 do 15.00 časova biti zabranjen saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone na magistralnim putevima Kozarska Dubica dva-Draksenić, Draksenić-granični prelaz Gradina/Jasenovac, Draksenić-Vrbaška jedan, Vrbaška jedan-Vrbaška dva i Vrbaška dva-Čatrnja.

Zbog otvaranja Ferhat-pašina džamije u Banjaluci danas i sutra biće obustavljen saobraćaj u više ulica u gradu.

Obustava saobraćaja danas će biti na snazi od 16.30 časova do ponoći biti obustavljen saobraćaj na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Patra, zatim u ulicama Braće Mažar i majke Marije na dijelu od Ulice vojvode Momčila do ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, Zdravka Čelara i Patrijarha Makarija Sokolovića.

Vozila sutra neće moći saobraćati od 7.00 do 20.00 časova u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Aleje Svetog Save do Solunske ulice, u Bulevaru cara Dušana, zatim u Ulici Marije Bursać na dijelu od Kninske do Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Saobraćaj će biti obustavljen i u ulicama Tržnička, Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Patrijarha Makarija Sokolovića, Patre, Braće Mažar i majke Marije na dijelu od Zmaj Jovine do Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića, te u Ulici Vojvode Momčila na dijelu od Bulevara cara Dušana do Simeuna Đaka.

Obustava će biti i u Ulici cara Lazara od Bulevara Stepe Stepanovića do mosta Patre, te u ulicama Isaije Mitrovića, 22. aprila, kao i Skendera Kulenovića na dijelu od Ulice Radoje Domanovića do Solunske.

Za vrijeme trajanja obustave biće izmijenjen režim javnog prevoza putnika.

Iz AMS napominju da će zbog održavanja sportske manifestacije „Drugi banjalučki polumaraton“ u nedjelju, 8. maja, od 8.45 do 11.45 časova biti izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, od raskrsnice ulica Trive Amelice i Bulevara Srpske vojske do raskrsnice na Bulevaru vojvode Petra Bojovića i Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

Saobraćaj će na Bulevaru Srpske vojske i Bulevaru vojvode Petra Bojovića biti obustavljen u desnoj kolovoznoj traci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se