9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Vojnik ubio bivšu suprugu i presudio sebi

BANJALUKA – Pripadnik Oružanih snaga BiH Momčilo Tepić (47) iz Banjaluke juče je hicem iz pištolja ubio bivšu suprugu Milicu Tepić (44), nakon čega je pucao sebi u glavu ispred stambene zgrade u ulici Zmaja Ognjenog Vuka u naselju Lazarevo.

Nesrećna žena preminula je na licu mjesta, dok je Tepić izdahnuo sat kasnije u banjalučkoj bolnici, piše Glas Srspke.

Ova tragedija se dogodila oko 6.20 časova, kada je Tepić sačekao ispred zgrade bivšu suprugu koja je krenula na posao. Kao mogući motiv ubistva spominje se brakorazvodna parnica koja je nedavno završena.

Prema nepotvrđenim informacijama, Tepić je poslije kraće rasprave potegao pištolj na ženu. Ispalio je u pravcu bivše supruge, koja je od njega bila udaljena nekoliko metara, dva, tri hica, ali je nije pogodio. Milica je tada počela da bježi i da doziva u pomoć, ali je pripadnik OS BiH sustigao, ščepao za kosu i oborio na tlo. Potom joj je pucao u potiljak. Ubrzo nakon toga pucao je sebi u glavu.

Kako su za „Glas Srpske“ ispričale komšije nesrećne žene, prvo što su čuli bili su pucnji iz oružja, a zatim povici: „Ajoj, nemoj. Nemoj, molim te“, pa zatim ponovo pucnji.

– U tim trenucima sa balkona je u stan ušao moj muž i povikao: „Zovi policiju, ubiće je.“ Ja sam se prepala i zbunila, ali sam uspjela pozvati policiju. Zatim smo sišli ispred zgrade. Na susjednom ulazu od našeg zatekla sam krvavu Milicu koja je još bila živa. Uspjela sam joj podići glavu, ali ubrzo je izdahnula – ispričala je komšinica Tepićeve koja nije željela da joj objavimo ime. Dodala je da je pored Milice ležao i Momčilo, koji je krvario i izdisao od povreda.

– Kada sam vidjela da je komšinica mrtva, odmakla sam se. Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć, koja ih je odvezla – kazala je naša sagovornica.

Kako saznajemo, Milica i Momčilo bili su u braku 25 godina, da bi se prije godinu razišli. Navodno Momčilo to nije mogao da prihvati, zbog čega je često dolazio i uznemiravao bivšu suprugu, koja se u pomenuto naselje sa sinom doselila prije dva mjeseca.

– Milica je, kada je otišla od njega, živjela neko vrijeme kao podstanar, da bi se nedavno doselila u našu zgradu. Momčilo je često dolazio „audijem“ tamnih stakala i obilazio oko zgrade. Čula sam da se Milica žalila da joj je više puta i prijetio telefonom. Nije mi poznato da li ga je zbog toga prijavljivala policiji. Užas – kazala je druga komšinica, koja je takođe željela da ostane anonimna.

Dodala je da je iza Milice, koja je porijeklom iz Kotora u Crnoj Gori i Momčila, čiji su korijeni u Kotor Varošu, ostao dvadesetdvogodišnji sin, koji je kobnog jutra doputovao sa Tjentišta.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka juče su rekli da je dežurni tužilac Tanja Mrđa nakon obavljenog uviđaja naložila preduzimanje svih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja.

– U Zavodu za sudsku medicinu RS biće obavljena obdukcija tijela preminulih – kazali su u banjalučkom tužilaštvu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se