23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vojnici spasili ženu iz rijeke

TUZLA – Pripadnici Oružanih snaga BiH Nermin Husanović, Džemo Bešić i Emir Suljić juče su spasili Seniju A. (65), koja je „reno kliom“ sletjela u korito rijeke Jale u mjestu Šićki Brod kod Tuzle.

Sve se desilo juče ujutro oko 6.30 časova kada je žena rodom iz Živinica, koja živio i radi u Njemačkoj, izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela u rijeku Jalu. Iza nje su u trenutku nesreće u svom vozilu bili vojnici. Čim su vidjeli da je „reno“ završio u koritu Jale, oni su ne časeći ni časa krenuli u spasavanje Senije A. Uskočili su u hladne vode Jale i počeli iz „renoa“ da vade vozača.

– Ni sekunda nismo oklijevali. Nismo ni razmišljali da rizikujemo i svoje živote. Samo nam je u glavama bilo da spasimo ženu iz rijeke Jale – priča vojnik Džemo Bešić.

Kaže da se ova saobraćajna nesreća sa srećnim krajem odigrala pred njihovim očima.

– Išli smo na posao, a ispred nas je bio „reno klio“. U jednom trenutku automobil je skrenuo niz padinu i završio u koritu Jale. Odmah smo istrčali iz našeg vozila sa namjerom da pomognemo unesrećenima. Vidjeli smo da je „klio“ u rijeci i da se unutrašnjost vozila puni dimom od izduvnih gasova – kazao je vojnik Bešić.

Dodao je da su Suljić i Husanović otrčali prema rijeci i automobilu, a on je pozvao Hitnu službu i policiju.

– Čim sam ih pozvao, vratio sam se do mjesta nesreće i pomogao kolegama da izvuku ženu. Srećom da smo je izvukli, jer je počela da gubi svijest. Brzo je došla sebi i vidjelo se da ima ogrebotine, ali nije teže povrijeđena. Prava je sreća da smo naišli, jer se već bila počela gušiti – kazao je Bešić.

Njegov kolega Emir Suljić, koji je kroz brzake Jale došao do „reno klija“, kaže da su razbili prozor na vozilu, a zatim izvukli ženu na sigurno.

– Ne mislim da je nešto bila opasna situacija po nas, ali o opasnosti nismo ni razmišljali. Vjerujem da bi svako ko može postupio ovako i pritekao u pomoć – rekao je Suljić.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da su ovim hrabrim činom pripadnici OS BiH još jednom pokazali spremnost da u svakom trenutku budu na raspolaganju građanima.

Srećom, Senija A. je prošla sa lakšim povredama, a nakon izvlačenja prevezena je u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje joj je ukazana pomoć. U ovoj ustanovi saznajemo da je na njen zahtjev puštena na kućno liječenje.

Uviđaj

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić je kazao da su juče ujutro obaviješteni da je „reno klio“ sletio u rijeku Jalu kod Tuzle.

– Po dolasku na mjesto nesreće nismo zatekli povrijeđenog vozača, ali smo čuli da je riječ o ženi koju su spasili vojnici. Prema prvim rezultatima istrage, uzrok slijetanja je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima i stanju mokrog puta – kazao je Šarić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se