12 C
Zvornik
19. април 2024.

Večeras Đurđevdanski festival: I Zvornik ima svog predstavnika

BANJALUKA – U Banjaluci će sutra biti održan 23. Đurđevdanski festival dječije pjesme, na kojem će se u finalnom dijelu takmičiti 19 mališana.

Urednik redakcije festivala Dragoljub Sladojević rekao je da je putem audicije od 150 prijavljenih, izabrano 19 kompozicija za finale festivala.

„Novost ove godine je promotivni koncert u Muzičkom paviljonu u parku ‘Petar Kočić'“, rekao je Sladojević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

U revijalnom dijelu nastupiće pjevačica Jelena Tomašević iz Srbije, kao i Marko Bošnjak iz Prozora, učesnik muzičkog dječijeg takmičenja.

On je istakao da je festival, koji će biti održan u Sportskoj dvorani Borik, humanitarnog karaktera, te će sredstva od prodaje ulaznica, koja košta jednu KM, biti poklonjen Porodiljskom odjeljenju bolnice u Istočnom Sarjevu.

Reditelj festivala Radoslav Pandurović rekao je da su u toku završni radovi, te izrazio nadu da će svi posjetioci festivala uživati, posebno što će se sa njima družiti i čiča mlinar Trišo, mačak Tošo i pas Žućo iz priče Branka Ćopića „Doživljaji mačka Toše“.

Ana Spasojević iz Zvornika na Đurđevdanskom festivalu nastupa kao šesta
Ana Spasojević iz Zvornika na Đurđevdanskom festivalu nastupa kao šesta

Zvorničanka Ana Spasojević nastupiće na festivalu kao šesta takmičarka. Ani je ovo veliki izazov i očekuje dobar nastup i dobar plasman. Ona će na festivalu nastupiti sa pjesmom „Znam“.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se