15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Uručene Zahvalnica maturantima – dobrovoljnim davaocima krvi

ZVORNIK – U velikoj sali Gradske uprave Zvornik juče je upriličeno uručenje Zahvalnica maturantima koji su ove godine po prvi put dobrovoljno dali krv u akcijama koje je zvornički Crveni krst organizovao u saradnji sa Tehničkim školskim centrom i Srednjoškolskim centrom „Petar Kočić“ u martu i aprilu ove godine.

Maturanti su, pored Zahvalnica Crvenog krsta, dobili i prigodan poklon Gradske uprave Zvornik.

Na spisak dobrovoljnih davalaca upisalo se ukupno 110 maturanata, a sekretar zvorničkog Crvenog Krsta Danojka Mićić dodijelila je zahvalnice zvorničkoj Službi transfuzije krvi, kao i školama koje su primili direktori Goran Grujić i Biljana Pisić koja je, inače, višestruki dobrovoljni davalac. Ona je do sada darivala krv 10 puta za šta je danas takođe dobila Zahvalnicu.

Mićićeva je rekla da na ovaj način žele da se zahvale mladim davaocima koji su po prvi put za svoje nepoznate sugrađane darivali dragocjenu tečnost.

– Zadovoljstvo nam je što se iz godine u godinu povećava broj dobrovoljnih davalaca krvi i ovim putem pozivamo i ostale sugrađane koji to još nisu uradili da se pridruže porodici dobrovoljnih davalaca. Ovo je takođe prilika da se zahvalimo i našoj Gradskoj upravi i gradonačelniku Stevanoviću, školskim ustanovama na čelu sa direktorima i profesorima, Službi transfuzije krvi i sredstvima informisanja, jer svi zajedno radimo na popularizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi i isticanju značaja tog humanog gesta – rekla je Mićićeva

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović prisustvovao je dodjeli zahvalnica zajedno sa svojim saradnicima. On je maturantima poručio koliki je značaj njihovog uključivanja u dobrovoljno davalaštvo, na čemu im se zahvalio.

– Posebno je bitno istači da ste vi, čim ste stekli pravo da date krv, odmah to i učinili. To je jedan sjajan putokaz za sve nas kako biti odgovoran prema onima kojima je pomoć potrebna. Vi ste vašim gestom nekome pomogli, a da ni ne znate o kome se radi. Pokazali ste ozbiljnu širinu i ja sam dirnut vašim gestom i to svako treba da poštuje. Zato vam u ime lokalne zajednice i moje lično ime hvala i nastavite da budete tako odgovorni u svim segmentima – poručio je Stevanović mladim davaocima krvi.

Vladimir Dražić, šef zvorničke Službe transfuzije krvi, ocijenio je da se iz svake ovakve akcije izrodi određeni procenat dobrovoljnih davalaca krvi.

– Svake godine povećava se broj dobrovoljnih davalaca upravo zbog ovakvih akcija i gotovo da nema srednje škole u regiji u kojoj one nisu organizovane – istakao je Dražić.

Pisićeva je saopštila i da je ova generacija učenika SŠC-a „Petar Kočić“ dala najviše dobrovoljnih davalaca krvi do sada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se