18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uhapšen bivši direktor IDDEEA zbog sumnje u zloupotrebu položaja i pranja novca

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ jutros su, prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH, na području Banjaluke lišili slobode lice čiji su inicijali S.M. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i pranje novca, saopšteno je iz Sipe, javlja Glas Srpske.

U okviru ove akcije, policijski službenici Sipe pretresaju dva stambena objekta koja koristi osumnjičeno lice radi pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Riječ je o aktivnostima u okviru predmeta „IDDEEA“, koji se odnosi na zloupotrebe prilikom nabavke, isporuke i uspostavljanja sistema za djelimičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme i nadogradnju postojeće opreme, kao i isporuku kartica, te kompletni sistem za personalizaciju elektronskih ličnih karata i njegovo održavanje.

Osoba lišena slobode biće privedena u službene prostorije SIPA, gdje će biti kriminalistički obrađena, nakon čega će, shodno uputstvima postupajućeg tužioca, biti odlučeno o njenom daljem statusu.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o bivšem direktoru Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ Siniši Macanu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se