4.3 C
Zvornik
30. марта 2023.

Prva samostalna izložba slika učenice Indire Hasanović

ZVORNIK- U holu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka kod Zvornika otvorena je danas samostalna izložba slika učenice devetog razreda ove škole Indire Hasanović.

Na izložbi je postavljeno 27 slika ctranih u raznim tehnikama.

Hasanovićeva je rekla da priprema ovu izložbu od prošle godine, a da se za slikanje intenzivnije počela zanimati od početka osmog razreda.

„Najviše volim da crtam slike na kojima ima mnogo detalja, najčešće portrete ljudi, izmišljene likove, pejsaže, a nerijetko crtam i svoja osjećanja“, rekla je ona i dodala da planira da upiše školu primjenjenih umjetnosti.

Direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Sanja Kalajdžić rekla je da je ovo prva samostalna izložba učenice Indire Hasanović, koja danas završava deveti razred.

„Indira je vrlo talentovana i nadareno dijete, pa je ova škola željela da je ispoštuje i da joj omogući ovu izložbu koja će vjerujem biti motivacija za njen daljni rad“, rekla je Kalajdžićeva.

Kalajdžićeva je podsjetila da je učenica Indira Hasanović pohađala područnu školu u zvorničkom naselju Križevići, koja je u sastavu matične škole „Desanka Maksimović“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
973PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se