20.4 C
Zvornik
24. септембра 2022.

Preko prevoja Han Pogled vidljivost smanjena na 50 metara

Preko prevoja Han Pogled na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak magla je smanjila vidljivost na 50 metara, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Osim preko prevoja, magla jutros smanjuje vidljivost i na dionicama po kotlinama i pored riječnih tokova, a zbog kiše koja pada u većini krajeva vozi se po mokrim i klizavim kolovozima.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Povodom Međunarodnog praznika rada – 1. maja i vjerskog praznika Vaskrsa do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Usporeno se saobraća na dionicama na kojima se izvode radovi, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Rebrovac zbog izgradnje „ostrva“ na rijeci Vrbas. Radovi će trajati do 16. oktobra.

U toku je sanacija kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i na regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije i sanacije gradske kanalizacione mreže izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Kotor Varoš-Obodnik i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

I na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na dionici Dragotinja-Prijedor, zbog izgradnje pružnog prelaza izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice jedan otežano se saobraća zbog izgradnje vijadukta preko ovog puta. Zabranjeno je uključivanje odnosno isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška na „Petlji Mahovljani“. Do 30. juna saobraćaj će svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Do kraja godine će zbog izgradnje auto-puta biti izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Klašnice-Prnjavor u naseobini Lišnja. Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje auto-puta otežano se saobraća i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, te na regionalnom putnom pravcu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

U toku je deminiranje terena u naselju Liješće na magistralnom putu od Brodskog Polja prema granici Republike Srpske i Federacije BiH zbog čega će radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj biti obustavljan po pola sata, a vozila će biti propuštana 15 minuta.

Na području Doboja u toku je deminiranje na mjestu Glogovica na regionalnom putu Podnovlje-Derventa pa će svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do povremene obustave saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar u toku su povremene obustave saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova svakim radnim danom, osim u dane vikenada i praznicima.

Zbog radova na poboljšanju uslova odvoda oborinskih voda, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog radova otežano se saobraća i na regionalnim putnim pravcima Nevesinje-Berkovići, Gornja Vijaka dva-Razboj, Karanovac-Mitrovići, te na dionici Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Za teretna vozila zabranjen je saobraćaj preko mosta u Dragalovcima, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj. Zabrana se odnosi na vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi autobuse prevoznika Holding „Drinaturs, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. Do 1. juna transport će se izvoditi u odjelu „Kravica Polom“, u periodu od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 „Križevica“, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam „Kravica Polom“.

U Federaciji BiH u toku su sanacioni radovi na dionicama auto-puta Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom uz ograničenje brzine.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se