izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Preko 400 osnovaca na „Otvorenim vratima“ u SŠC Petar Kočić

ZVORNIK – U cilju što boljeg informisanja prilikom izbora zanimanja u srednjoj školi, preko 400 učenika iz šest zvorničkih osnovnih škola obišlo je SŠC „Petar Kočić“ u okviru manifestacije „Otvorena vrata“. Biljana Pisić, direktorica škole kaže da je ovo tradicionalni događaj koji ima za cilj prezentaciju kabineta i opremljenost škole.

– Svake godine učenicima devetih razreda prezentujemo ono čime raspolažemo. Interesovanje za našu školu je veliko i verujem da ćemo upisati predviđenih deset odeljenja, odnosno 280 učenika. Budućim srednjoškolcima predstavljeni su smerovi koje mogu upisati, predmeti kao i oprema kojom raspolažemo – rekla je Pisićeva i dodala da je pravilan izbor srednje škole veoma važan put ka pravilnom izboru fakulteta.

Prema njenim rečima ove godine biće upisana četiri odeljenja gimnazije opšteg smera, dva razreda ekonomskih i jedno poslovno-pravnih tehničara, te po jedno odeljenje medicinskih i fizioterapeutskih tehničara, dok će u okviru trogodišnjih zanimanja biti upisan jedan razred kuvara. U okviru manifestacije „Otvorena vrata“ učenici su obišli kabinete, upoznali se sa budućim profesorima, te prisutvovali zajedničkoj prezentaciji i eksperimentima koji su izveli profesori fizike, hemije, te primerima praktične nastave iz zdravstvene struke.

Prevoz za sve učenike je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close