9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pomoć učenicima za odlazak u Petnicu

ZVORNIK – Iz budžeta Gradske uprave Zvornik izdvojeno je po 200 KM na ime pomoći učenicima Jovanu Baljak i Dragani Josić za odlazak u Istraživački centar Petnica gdje će od 27. juna do 5. jula biti održan vežbovni seminar iz hemije.

Oboje su izrazili veliku zahvalnost gradonačelniku Zoranu Stevanoviću i Gradskoj upravi što je pozitivno odgovoreno na njihovu molbu za finansijsku pomoć njihovom odlasku u Petnicu.

Baljak koji završava drugi razred zvorničkog Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, rekao je da je za njega veliki podsticaj to što mu je odobren iznos od 200 KM. On je rekao da je Petnica jedan veliki istraživački centar, jedinstven na ovim prostorima, sa uslovima koji su idealni, najopreljenijom laboratorijom, vrhunskim fakultetskim profesorima, gdje se može dosta toga naučiti, zbog čega mu je značajno da boravi tamo.

Dragana Josić iz Malešića koja pohađa treći razred srednje škole „Sveti Sava“ Loznica takođe je istakla da joj odobreni iznos predstavlja veliku pomoć.

– Veoma sam zahvalna, posebno jer ni od koga drugog ne mogu da očekujem pomoć, a meni boravak u Petnici znači puno, jer naučim mnogo stvari, nešto što nemam mogućnosti da naučim u školi – rekla je Josićeva.

Ognjen Pavlović, savjetnik gradonačelnika Zvornika, istakao je da rukovodstvo Gradske uprave želi da pomogne talentovanim učenicima u njihovom usavršavanju uz naglasak da će u narednom periodu još više pažnje biti poklonjeno upravo uspješnoj djeci i mladima koji u raznim sferama ostvaruju dobre rezultate.

– U našem gradu ima dosta talentovane djece i mladih koji postižu rezultate iznad prosjeka, što u nastavnom procesu, što u sportu ili drugim oblastima. Gradska uprava će im i ubuduće pomagati. Takođe, u dokumentu Lokalna omladinska politika koja je u izradi poseban akcenat biće stavljen upravo na talentovane mlade ljude koji su budući nosioci razvoja ovog društva. Na taj način, kroz određene vidove pomoći, želimo im dati podstrek za njihov rad – rekao je Pavlović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se