24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Otvorena novoizgrađena ambulanta vrijedna 174.000 KM

ZVORNIK – Savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milojko Grujičić, direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović otvorili su danas u Čelopeku kod Zvornika novoizgrađenu ambulantu u koju je investirano oko 174.000 KM.

Grujičić je rekao da je ovo jedan u nizu objekata koje Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo finansira, u okviru projekta „Jačanje zdravstvenog sektora“.

On je dodao da je u okviru ovog projekta izgrađena ova ambulanta i rekonstriusan prvi sprat Doma zdravlja Zvornik, u šta je ukupno uloženo 511.000 KM, od čega je Vlada Republike Srpske učestvovala sa 375.000 KM, a grad Zvornik sa 140.000 KM.

Grujičić je podsjetio da će od 2006. do kraja 2016. godine u jačanje zdravstvenog sektora biti uloženo oko 40 miliona KM u primarnu zdravstvenu zaštitu.

„Na kraju 2016. godine imaćemo 127 zdravstvenih objekata koji će biti rekonstrisani i 334. Ambulante koje su novo izgrađene ili rekonstruisane“, rekao je Grujičić.

On je naglasio da je to veoma značajan podatak iz koga se može vidjeti da su uložena ogromna novčana sredstva kako bi zdravstvenom osoblju i pacijentima stvrili bolje uslove za rad i liječenje.

Aćimović je rekao da će u novoj ambulanti raditi dva tima porodične medicine, koji će pružati zdravstvene usluge pacijentima iz zvorničkih naselja Čelopek, Ekonomija i Ulice.

On je dodao da će u novoj ambulanti biti pružana primarna zdravstvena zaštita, kao i ostale hematološpke analize.

Otvaranju abulante prisustvavli su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović, zdravstveni radnici i građani Čelopeka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se