izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

OŠ „Desanka Maksimović“ obilježila dan škole

ZVORNIK – Osnovna škola /OŠ/ „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka kod Zvornika obilježila je danas 16. maj – Dan škole izložbom učeničkih slika, raznovrsnim kulturnim progrmam i podjelom zahvalnica učenicima koji su učestvovali na regionalnim takmičenjima iz nastvanih predmeta i sportskih takmičenja.

Vršilac dužnosti direktora ove škole Sanja Kalajdžić rekla je novinarima da su u programu učestvovali učenici recitatorske i folklorne sekcije, te školski hor.

Ona je dodala da su u okviru obilježavanja dana škole podjeljene 53 pohvale učenicima koji su učestvovali na regionalnim takmičenjima iz nastvanih predmeta i sportskih takmičenja.

Kalajdžićeva je podsjetila da se učenica devetog razreda Anastasija Novaković plasirala na Republičko takmičenje iz nastvanog predmeta matematika, dok su se na Republičko takmičenje iz gimnastike plasirali Eldar Riosić i Elemdin Dedić.

Podsjećajući da na Repubnličku smotru iz demokratije ide nekoliko učenika šestog razreda, Kalajdžićeva je rekla da je u holu škole postavljena izložba učeničkih radova, na kojoj je učestvovao veliki broj učenika.

Kalajdžićeva je najavila da će krajem školekse godine u centralnoj školi biti otvorena samostalna izložba slika učenice Indire Hasanović iz podrčne škole Križevići.

„Što se tiče likovnih radova učenice Hasanović, njena likovna umjetnost teži ka vrhunskoj“, rekla je Kalajdžićeva.

Desanka Maksimović rođena je 16. maja u mjestu Rabrovica kod Valjeva.

Tagovi
Back to top button
Close
Close