18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

„Opozicija na proteste sa majicama iz Turske“ (foto)

Redakcija Presa došla je u posjed ekskluzivnog dokumenta, koji je, kako navode, očito zapisnik sa jedne od sjednica Opozicionog štaba za organizaciju protesta, a u kojem, između ostalog, precizno stoji da “na majicama treba odrezati etikete na kojima piše da su napravljenje u Turskoj”.

Ova rečenica postaje posebno zanimljiva ukoliko je povežemo sa izjavom predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, od prije nekoliko dana, da je od određenih službi dobio informacije da su u organizaciju i finansiranje opozicionih protesta direktno uključene i određene turske strukture, prenosi  Pressrs.ba.

Majice iz Turske na ovim prostorima nisu nikakva novost i moguće ih je pronaći u svakom butiku i na svakom pijačnom štandu, ali je u najmanju ruku simptomatično da opozicija želi sakriti činjenicu da su u pitanju majice iz Turske.

Osim toga, u dokumentu je navedeno da ugovore za plaćanje i emitovanje promotivnih TV spotova opozicionog protesta sa medijskim kućama treba potpisati “nevladina organizacija, kako bi se izbjegle kazne“.

opozicija u majicama iz turskeNaime, Centralna izborna komisija raspisala je 4. maja lokalne izbore i od tog trenutka, pa sve do zvaničnog početka izborne kampanje, nije dozvoljeno plaćeno oglašavnje političkih stranaka.

Takođe, u dokumentu se navodi da partije treba da stupe u kontakt sa načelnicima opština, kako bi oni pokušali da utiču na lokalne radio stanice, kao i da je Nikola Dronjak bio zadužen za ispisivanje transparenata, te da je taj posao već završio.

U dokumentu je, navodi Pres, vidljivo i koliko SDS , PDP, NDP, SRS RS i SNS očekuju ljudi na sutrašnjim protestima…

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se