18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Miting vlasti i opozicije u Banjaluci (uživo)

BANJALUKA – Na glavnom banjalučkom trgu, miting vladajućih stranaka u RS – „Srcem za srpsku“ počinje u 12, a građani su već u velikom broju i sa transparentima preplavili Trg Krajine. Protest opozicije pod sloganom „Oslobodimo Srpsku“ najavljen je za danas u Banjaluci u Parku „Mladen Stojanović“ u 12.00 sati, a građani polako pristižu.

Ministar Lukač sa predfstavnicima opozicije prije mitinga
Ministar Lukač sa predfstavnicima opozicije prije mitinga

10.56 -Predstavnici Saveza za promjene imaju sastanak sa Draganom Lukačem, ministom MUP-a RS, koji je upravo stigao ispred zgrade MUP-a.

10:25 – Dragan Čavić i Branislav Borenović pristigli su oko 10 sati na protest u banjalučkom parku Mladen Stojanović. U vidno dobrom raspoloženju razgovarali s nekim od građana.

10.05 – Iz policije su najavili da će u svim autobusima koji dolaze u Banju Luku s pristalicama opozicije i vladajućih stranaka biti policajac, a svi putnici bit će pregledani.

Takođe, na svim ulazima u grad su postavljeni punktovi na kojima će policijske patrole dočekati autobuse i sprovesti ih pod pratnjom na skupove, a po njihovom završetku, ponovo pod pratnjom policije.

10.00  – Očekuje se najavljena šetnja predstavnika vladajuće koalicije, od Palate predsjednika pa do Trga Krajine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ima kapacitet da očuva stabilnost i da je uvjeren da će današnja dva mirna skupa u Banjaluci dodatno ojačati Srpsku i pokazati njen demokratski potencijal.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se