18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Miting i kontramiting: Dodik zove opoziciju na dogovor

Ako odustanete od protesta odustaćemo od mitinga “Srcem za Srpsku”, poručuju Savezu za promjene iz vladajuće koalicije. Lideri SNSD-a, DNS-a i socijalista u Prijedoru su dogovorili da predsjednik Republike pozove lidere opozicije na dogovor.

Ako opozicija ne pristane vladajući će sa kontramitinga poslati poruku da su oni legitimni predstavnici naroda.

“Oni otkažu – mi otkažemo. Oni zakažu – mi zakažemo i nikakav problem jer oni zakazuju i naš miting i otkazuju naš miting. Sada ću pokušati da se čujem iz kabineta sa tim ljudima da vidim koji termin njima najviše odgovara i da li hoće sastanak. U suštini mislim da je to utorak ili srijeda”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

I prije dolaska u Prijedor, Dodik je poručio da su se vladajući dobro pripremili za miting “Srcem za Srpsku”.

“Snosim ličnu odgovornost za svakog ko dođe na naš miting”, podvukao je Dodik. Zato u prisustvu koalicionih partnera nije propustio da prokomentariše i opozicioni protest.

“Naše službe govore o tome da taj protest koji oni organizuju je koordiniran od strane jednog stranog centra za koji mi znamo. Održali su sa njima sastanak na Palama nakon sjednice Glavnog odbora i tačno znamo dvojicu ljudi stranaca koji su tu bili. I znamo da se radno to vodi kao miting ‘poslednja šansa’”, dodao je Dodik.

Ako opozicija od protesta ne odustane vladajući poručuju da će pokazati da ni oni nisu bez podrške. Očekuju masovan odziv naroda.

“Nama jednostavno nije drago da se na taj način rješavaju izborni problemi ali smo jednostavno prisiljeni da to u ovom momentu odradimo”, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

“Mi smo našim stavom da isti dan zakažemo miting podške aktuelnoj politici Republike Srpske htjeli jasno da stavimo do znanja da mi nismo partija i vlast bez podrške naroda”, izjavio je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Osim protestima opozicije vladajući su se bavili i predstojećim lokalnim izborima. Potvrdili su da će u svim opštinama i gradovima imati zajedničke kandidate, ali opet nije bilo konkretnih imena. Toj priči dodali su samo novo obećanje da će stranka koja dobije načelnika opštine, bez obzira na izborni rezultat, drugoj stranci ustupiti mjesto predsjednika lokalne skupštine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se