1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Izetbegović je fundamentalista, a ne Evropljanin

SARAJEVO – Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne vodi BiH u Evropu, jer on tamo ne pripada, već konstantno, kao i njegov otac Alija, uporno provocira sukobe sa zvaničnicima iz Republike Srpske i Srbije i on je najveći problem BiH, izgradnje njenih institucija, poštivanja ustavnih prava i obaveza i njenog evropskog puta, ocijenio je stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević.

„Tragično je za BiH i njene narode da ih u Evropu vodi i o evropskim vrijednostima govori Bakir Izetbegović i stranka kojoj pripada – SDA, uz pomoć koalicionih partnera iz Republike Srpske – SDS-a, PDP-a i NDP-a, koji zarad ministarskih fotelja neće da pogledaju istini u oči i shvate da je njihova uloga – razbijanje jedinstva srpskog naroda i Republike Srpske. Oni mirno slušaju kako Izetbegović, sa njima kao poslušnicima i slugama u svom privatnom savjetu ministara, vrijeđa predsjednika Srbije Tomislava Nikolića“, istakao je Galijašević u izjavi Srni.

On je naveo da Izetbegović nastavlja da iznošenjem neistina provocira stalne sukobe između Bošnjaka i Srba, a neodmjerene i ničim izazvane uvrede koje je uputio predsjedniku Srbije samo su nastavak politike konflikta, destrukcije i destabilizacije koju vodi ovaj, kako kaže, beskrupulozni i korumpirani političar iz Sarajeva.

„Izetbegović nastavlja sa ciničnom zamjena teza, kao i pričama o opstrukcijama na evropskom putu BiH koje dolaze iz Republike Srpske u vidu navodnog sprečavanja objavljivanja popisa stanovništva, odbijanje zakona o bankarskoj superviziji, stalne prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, konstantna zagovaranja o održavanju referenduma, stalne blokade institucija BiH. Na kraju on upućuje i poziv predsjedniku Srbije da utiče na rukovodstvo Republike Srpske da se evropski put konačno nastavi, ali onakav evropski put kako ga zamišlja Izetbegović. O tom putu, onako kako ga vidi Bakir Izetbegović, dovoljno je rekao njegov prijatelj i uzor, idejni tvorac neoosmanizma, njemački Turčin i premijer u ostavci Ahmet Davutoglu na otvorenju obnovljene Ferhadije u Banjaluci“, istakao je Galijašević.

On je rekao da, prema Izetbegovićevom mišljenju, problem na evropskom putu očigledno nisu teroristi, bivši mudžahedini i vehabije, povratnici sa sirijskog i iračkog ratišta, politička ubistva za koja ga otvoreno optužuje Sefer Halilović a koja je pominjao i Fahrudin Radončić, prikrivanje ratnih zločina za koje ga je optužio bivši potpredsjednik SDA i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, korupcija i kriminal za koji ga optužuju dojučerašnji saradnici…

„Bakiru Izetbegoviću bi sigurno više odgovarao ‘srebrenički scenario’ i za predsjednika Nikolića kakav je organizovao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću ali pošto to ne može, morao je reagovati na dolazak predsjednika Nikolića u Gradinu, na poklonjenje jasenovačkim žrtvama – žrtvama politike i zločina u kojima je sa ‘Mladim muslimanima’, kroz pokret ‘El Hidaje’ učestvovao njegov otac Alija Izetbegović. To je njegov način da žrtve ustaških zločina optuži za navodne opstrukcije na ‘evropskom putu’ koji je on projektovao a koji vodi preko Istanbula i Ankare, do Sirije, Avganistana, Iraka, Libije i Nigerije“, ocijenio je Galijašević.

On je upozorio da je „pred Republikom Srpskom, kao i BiH teško vrijeme i složene bezbjednosne prilike, koje komplikuju kriminalizovane pravosudne institucije na nivou BiH, devastirane bezbjednosne agencije na zajedničkom nivou, nesposoban ministar bezbjednosti, snažna radikalno islamistička mreža podržana od vladajuće SDA i istaknutih službenika pojedinih ambasada u Sarajevu, te pokušaji realizacije ukrajinskog i libijskog scenarija na ulicama Banjaluke, sa ‘narandžastim’ revolucionarima, odnosno Izetbegovićevim poslušnicima“.

„Baš zato Bakir Izetbegović je najveći problem BiH, izgradnje njenih institucija, poštivanja ustavnih prava i obaveza i naravno njenog evropskog puta“, zaključio je Galijašević.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se