23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ivanić: Još nismo odustali od protestne šetnje

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očekuje da policija Republike Srpske na adekvatan način obezbijedi današnji skup opozicije u Banjaluci.

Ivanić je rekao da ne očekuje nikakve nerede i da Savez za promjene /SZP/ nije ni organizovao proteste da bi, kako kaže, pravio nerede.

On je nakon današnjeg sastanka predstavnika SZP sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Mladenom Ivanićem rekao da, uprkos zabrani organizovanja protestne šetnje, još nisu odustali i da će se o tome tek dogovoriti.

„O tome ćemo se još dogovarati, jer smatramo da je protestna šetnja naše pravo iako nam to MUP brani. MUP je trebalo da nam to omogući, jer nam nije ni padalo na pamet da dođemo u kontakt sa drugim skupom niti da prozvodimo bilo kakvu varijantu sukoba“, kaže Ivanić.

On je rekao da razumije MUP i njihove strahove, kao i njihovu odgovornost, ali je osnovni sadržaj protesta – demokratsko pravo.

„Mi se danas borimo za demokratsko pravo da iznesemo svoj stav da se ne slažemo sa onim što vlast u Srpskoj radi i da za sve svoje loše poteze moraju da odgovaraju kroz institucije“, rekao je Ivanić, koji je počasni predsjednik PDP-a

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se