4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Drug drugu piše pismo

ZVORNIK – U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik danas je za učenike četvrtog razreda osnovne škole „Sveti Sava“ održana radionica pod nazivom: „Drug drugu piše pismo“, povodom 11. maja – Svjetskog dana pisanja pisama.

Radionicu su vodili profesori razredne nastave Aleksandar Ivanović i Dragan Petrović, s ciljem podizanja nivoa kulture kod mlađe, ali i starije populacije.

Ivanović je rekao da se ovom radionicom pokušava zadržati staromodno pisanje pisama u vremenu kada je zavladalo potpuno digitalizaovano prenošenje pisane riječi i fotrografija.

„Ako budemo uspjeli i samo jedan odsto da povratimo klasičan način pisanja pisama bićemo zadovoljni“, rekao je Ivanović.

On je pojasnio da djeci ovog uzrasta treba pokazati osnovna pravila pisanja pisama, odnosno kome se piše, kako se piše pismo, kao i da pismo treba da ima početak, sredinu i kraj.

Ivanović je rekao da će najbolje napisasno pismo drugu ili drugarici biti nagrađeno, dok će dio ostalih pisama biti izložen na panou Osnovne škole „Sveti Sava“.

Ivanović i Petrović, koji su radionicu volontrski odradili, zahvalili su se rukovodstvu i radnicima Nardne bilblioteke i muzejske zbirke koji su izašli u susret, dali punu podršku realizaciji ove radionice i obezbjedili prostor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se