15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dobijanje statusa grada daje posebnu svečanu notu

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je da današnjem danu posebnu svečanu notu daje činjenica da je Zvornik krajem prošle godine dobio status grada, na osnovu Zakona donesenog na Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Time je Zvornik dobio i formalno status koji mu je oduvijek i pripadao, jer kao prorodni i formalni centar regije Birač i grad koji ima svoju dugu i bogatu istoriju i koji danas slavi 606-ti rođendan, zaslužuje da ima taj status“, rekao je Stevanović na svečanoj akademiji, kooj je povodom Dana grada, prisustvovao predjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ističući da je kratko vrijeme da nabroji sve što je urađeno na području grada u godinama koje su iza nas, Stevanović je pomenuo samo neke od realizovanh projekata a to su: rekonstrukcija gradskih ulica, izgradnja vodovoda za sjeverni dio grada, izgradnja Regionalne deponije, dovršetak objekta za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide, kao i druge objekte.

„Podatak na koji sam posebno ponosan je da je u školske objekte u periodu 2008.-2015. godina na području grada uloženo 4,5 miliona KM, od čega je Vlada Republike Srpske uložila 2,9 miliona KM, grad Zvornik 1,1 milion KM i UNDP 550.000 KM“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu radićemo na vraćanju institucija u Zvornik, prije svega centar javne bezbjednosti, kao i svih onih koje nam na osnovu statusa Grada pripadaju.

Stevanović je istakao da se na problemu zapošljavanja kontinuirano radi i da se ulažu svi napi kako bi se omogućilo zapošljavanje što većeg broja lica na području grada.

Gradonačelnik je istakao da Zvornik želi biti regionalno, političko, privredno i kulturno sjedište istočne Republike Srpske, kao moderan evropski ggrad otvorenih vrata i velikog srca.

„Svoj poseban doprinos u razvoju Zvornika daju i ljudi koje danas, kao i svake godine, nagrađujemo i odajemo im priznanja“, rekao je Stevanović i dodao da je ovo dan kada grad svojim sugrađanima i prijateljima grada daje do znanja da cijeni njihov trud i napor za ukupan razvj Zvornika.

Stevanović se zahvalio svim ustanovama, sportskim klubovima i društvima koji kvalitetom svog rada nadilaze veličinu samog grada, kao i preduzetniicm akoji čuvaju postojeća radna mjesta i otvaraju nova.

Posebno se zahvalio Vladi Republike Srpske na podršci koju pruža Zvorniku, narodnim poslanicima koji naš grad predstavljaju, kao i odbornicima Gradske skupštine i svim saradnicima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je gradonačelniku i građanima Zvornika čestitku povodom Dana grada u kojoj je izrazio iskrene čestitek i uspjeh u daljem radu, razvoju i napretku.

„Grad Zvornik je primjer razvoja loklane zajednice koja ima društveni, privredni i administrativni potencijal i koji se kontinuirno unapređuje kao infrastrukturni i privredni ambijent za privlačenje stranih investicija“, kaže se u čestitci Predsjednika Republike Srpske.

Čestitku, povodom Dana grada uputio je gradonačelniku Stevanoviću i građanima i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se