12 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvornički tekvondoisti osvojili dvije medalje na Evropskom prvenstvu

Evropsko prvenstvo u tekvondou u Solunu u verziji ITF

ZVORNIK – U Solunu je od 11. do 17. aprila održano prvenstvo Evrope u tekvondou u verziji ITF za seniore, juniore i kadete.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 700 takmičara iz 31-zemlje. Reprezentacija BiH nastupila sa 7 takmičara iz TK „Srpski soko“ Zvornik, TK „Prnjavor“ i TK „Šekovići“

Juniorka Elda Mešić iz TK „Prnjavor“ je ostvarila odličan rezultat osvojivši drugo mjesto u borbama. U finalu je predala zbog povrede koju je zadobila s ruskom takmičarkom.

Član TK „Srpski soko“ iz Zvornika Srđan Draškić u kategoriji seniora do 71-od kilograma osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je pobjedio takmičara iz Švedske, a u trećem takmičara iz Italije. U borbi za finale izgubio je od predstavnika Rusije, koji je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Kadet Đorđe Zelenović u formama je došao do 1/4 finala, pobjedio takmičare iz Kipra iZ Litvanije, a u borbi za medalju izgubio od Poljaka.

Junior Sava NJegovan je izgubio u prvom kolu.

Juniorka – Elda Mešić je ostvarila odličan rezultat osvojivši drugo mjesto u borbama. U finalu je predala zbog povrede koju je zadobila sa ruskom takmičarkom.

Seniorka Katarina Kusmuk u formama izgubila od Grkinje koja je osvojila prvo mjesto.

Boris Kusmuk u prvom kolu sastao se sa višestrukim svjetskim i evropskim prvakom iz Rusije i izgubio na poene.

Sreten Ristić takođe u prvom kolu izgubio od bugarskog takmičara.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se