-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Zvorničanke u glavnim ulogama: Ženski fudbalski klub Radnik Bumerang izborio plasman u finale Kupa BiH

ZVORNIK – Djevojke ŽFK Radnik iz Bjeljine, izborile su istorijsko finale kupa BIH. Na pomoćnom terenu Gradskog stadiona odigrana polufinalna utakmica protiv ŽOFK Gradina iz Srebrenika. Djevojke Radnik Bumeranga izborile su finale posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, u regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1. Gol za domaću ekipu postigla je Milica Jović početkom prvog poluvremena, dok su gosti izjednačili krajem drugog poluvremena golom Alme Hadžić.

– Naše djevojke su bile hladnije glave prilikom izvođenja penala, postigle su 3 gola, dok su gošće 2 puta pogodile, a 3 puta im se na golu ispriječila naš odlični golman Danica Spasojević koja, je možemo slobodno reći i igrač utakmice. Treba napomenuti da je ovo prvi put da su naše djevojke ušle u finale Kupa BiH. Protivnik u finalu će biti ekipa ŽFK 2000 Sarajevo koja je pobjedila ŽFK Banja Luku rezultatom 3:0. Veliki je dan za sport u Bijeljini jer se i muška i ženska ekipa Radnika bore za najsjajniju medalju, prvu u istoriji Kupa BiH, rekla nam je Valentina Šakotić, Zvorničanka u dresu Radnika, koja je i član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Finlistkinje Kupa biH Radanik BjeljinaPored nje u dresu Radnika igraju još tri djevojke iz Zvornika – Milica Jović, Milana Jović i Ružica Milošević.

U utakmici trećeg kola lige za opstanak Bjeljinke su u gostima savladale ekipu Lokomotive sa 2:1. Nakon vođstva domaćih od 1:0 Valentina Šakotić, inače najbolja fudbalerka meča postigla je izjednačujući gol udarcem sa 40 metara da bi Milica Jović dala odlučujući gol za pobjedu od 2:1 čime su Bjeljinke osigurale opstanak u Premijer ligi BiH tri kola prije kraja.

D.Gajić 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se