Vaskršnje čarolije u centru Zvornika (foto)

ZVORNIK – Na platou ispred objekta Kasina, danas je u organizaciji „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ održana manifestacija „Vaskršnje čarolije“ koja je okupila mališane i školarce sa jednim ciljem, a to je da što ljepše našaraju i naslikaju vaskršnja jaja.

Direktor ove ustanove Njega Stjepanović rekla je da je ovo četvrta godina zaredom kako Biblioteka uoči najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, organizuje „Vaskršnje čarolije“.

– Manifestacija okuplja, prije svega, naše najmlađe sugrađane koji u jednoj pozitivnoj atmosferi, uz druženje sa svojim drugarima i uz dobru muziku iskazuju svoju kreativnost i maštu crtanjem, šaranjem i oslikavanjem vaskršnjih jaja – rekla je Stjepanovićeva.

Ona je naglasila da je cilj Biblioteke da ovakvim i sličnim manifestacijama ukaže na značaj znanja i održavanja i očuvanja kulture i tradicije.

– Biblioteke kao čuvari ukupnog ljudskog znanja, pamćenja i očuvanja kulture i tradicije imaju za cilj da skrenu pažnju našim najmlađim sugrađanima na značaj sticanja znanja i očuvanja kulture i tradicije. Pored toga, ovakvim i sličnim manifestacijama želimo pokazati našim najmlađim sugrađanima da sve to mogu raditi u jednoj prijateljskoj atmosferi, okruženi dobrom energijom i da su Biblioteke mjesta koja im takvu atmosferu omogućavaju – poručila je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da u današnjoj manifestaciji učestvuju djeca iz vrtića, osnovnoškolci i svi drugi sugrađani koji žele da se priključe, kao i polaznici Slikarske radionice „Paleta“.

Autori tri najljepše našarana vaskršnja jaja biće nagrađeni prigodnim nagradama, nakon čega će, uz čestitke za predstojeći praznik, jaja biti podijeljena sugrađanima.

Back to top button