14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Vaskršnje čarolije u centru Zvornika (foto)

ZVORNIK – Na platou ispred objekta Kasina, danas je u organizaciji „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ održana manifestacija „Vaskršnje čarolije“ koja je okupila mališane i školarce sa jednim ciljem, a to je da što ljepše našaraju i naslikaju vaskršnja jaja.

Direktor ove ustanove Njega Stjepanović rekla je da je ovo četvrta godina zaredom kako Biblioteka uoči najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, organizuje „Vaskršnje čarolije“.

– Manifestacija okuplja, prije svega, naše najmlađe sugrađane koji u jednoj pozitivnoj atmosferi, uz druženje sa svojim drugarima i uz dobru muziku iskazuju svoju kreativnost i maštu crtanjem, šaranjem i oslikavanjem vaskršnjih jaja – rekla je Stjepanovićeva.

Ona je naglasila da je cilj Biblioteke da ovakvim i sličnim manifestacijama ukaže na značaj znanja i održavanja i očuvanja kulture i tradicije.

– Biblioteke kao čuvari ukupnog ljudskog znanja, pamćenja i očuvanja kulture i tradicije imaju za cilj da skrenu pažnju našim najmlađim sugrađanima na značaj sticanja znanja i očuvanja kulture i tradicije. Pored toga, ovakvim i sličnim manifestacijama želimo pokazati našim najmlađim sugrađanima da sve to mogu raditi u jednoj prijateljskoj atmosferi, okruženi dobrom energijom i da su Biblioteke mjesta koja im takvu atmosferu omogućavaju – poručila je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da u današnjoj manifestaciji učestvuju djeca iz vrtića, osnovnoškolci i svi drugi sugrađani koji žele da se priključe, kao i polaznici Slikarske radionice „Paleta“.

Autori tri najljepše našarana vaskršnja jaja biće nagrađeni prigodnim nagradama, nakon čega će, uz čestitke za predstojeći praznik, jaja biti podijeljena sugrađanima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se