1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Uginule životinje ubačene u školski rezervoar za vodu

BRATUNAC – Nepoznati počinilac ili više njih ubacili su uginulu perad i drugi otpad životinjskog porijekla u školski rezervoar za vodu, u bratunačkom selu Polom, što je izazvalo revolt i protest uznemirenih i zabrinutih roditelja djece koja pohađaju nastavu u ovoj školi i stanovnika ovog podrinjskog sela.

Školski domar uočio je da nešto nije uredu s vodom u školi i provjerom je utvrdio da je nešto ubačeno u rezervoar.

Obaviješteni su policija i mještani koji su očistili i dezinfikovali rezervoar iz koga su izvadili uginulu perad i drugi otpad.

Roditelji učenika i ostali mještani Poloma traže od nadležnih da utvrde ko je ubacio otpad u rezervoar i da počiniocim budu kažnjeni.

Oni tvrde da je riječ o svjesnom zlonamjernom pokušaju trovanja njihove djece i da se mora otkriti i kazniti počinilac da bi se spriječilo ponavljanje sličnih pokušaja.

Sreća je da je na vrijeme uočen problem u školi i da djeca nisu koristila vodu za piće i tako je izbjegnuta pojava zaraze kod 16 učenika ovog područnog odjeljenja bratunačke Osnovne škole „Branko Radičević“.

Osim škole, vodu iz ovog rezervoara i koriste dvije porodice iz obližnjih kuća.

U upravi škole tvrde da će bolje zaštititi rezervoar i da će narednih dana nekoliko puta biti obavljena analiza vode koja će biti korištena samo za tehničku upotrebu, dok analize ne pokažu njenu potpunu ispravnost.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se