23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Učenice na nagradnom putovanju

ZVORNIK – Na konkursu na kom su učestvovale sve srednje škole sa teritorije Republike Srpske, a koji je raspisao Generalni konzulat Republike Srbije iz Banja Luke povodom Dana državnosti Republike Srbije, tri učenice Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika dobile su nagradno putovanje u Novi Sad. One su putovanje dobile za nagrađene radove na temu „Kako vidim Srbiju u budućnosti“. U Novom Sadu ih je primio šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović.

– Veliko mi je zadovoljstvo da nagrađenim učenicama i njihovim profesorima iz Republike Srpske koji su u posjeti Novom Sadu čestitam na osvojenim nagradama i poželim ugodan boravak u našem gradu – rekao je Aleksandar Petrović i naglasio da je Grad Novi Sad odličan organizator i domaćin tradicionalne manifestacije „Dani Republike Srpske“, što samo govori u prilog sa kojim dužnim poštovanjem i ljubavlju vodi računa o svim sunarodnicima bez obzira gdje oni živjeli.

Direktorica škole Biljana Pisić, koja je sa profesoricom Ljubinkom Pisić u pratnji nagrađenih učenica, izrazilo je veliku zahvalnost na organizaciji i njihovm prijemu u Novom Sadu.

– Zadovoljstvo nam je da na ovaj način upoznamo Novi Sad. Gostoprimstvo je na zavidnom nivou i zaista se ugodno osjećamo. Zahvalna sam i Konzulatu Republike Srbije što je osmislio ovakav vid nagrade – rekla je Pisićeva.

Turistička organizacija Novog Sada će tokom njihovog trodnevnog boravka u Novom Sadu obezbijediti smještaj i turističkog vodiča koji će ih im pokazati znamenitoste grada, Petrovaradinsku tvrđavu, kao i ulaznice za modne revije tokom trajanja manifestacije „Serbia Fashion Week“.

Ranije su nagrađene učenice sa profesoricom Ružicom Pantić posjetile Konzulat Republike Srbije u Banjoj Luci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se