23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srednjoškolci donirali 1.700 KM za Centar za djecu sa posebnim potrebama

ZVORNIK – Predstavnici uprave škole i Savjeta učenika SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika donirali su didaktički materijal Centru za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama vrijedan 1.700 KM. Po riječima direktorice škole Biljane Pisić novac je obezbijeđen od prodaje ulaznica na humanitarnom koncertu koji su izveli učenici ove škole u Domu omladine.

– To je šesta godina za redom da organizujemo humanitarni koncert i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Odlučili smo za pomoć Centru u okviru koje smo nabavili didaktički materijal koji je njima prijeko potreban. Ostali materijal im nabavlja UNICEF i lokalna zajednica te će im ovo dobro doći jer je to materijal namenjem upravo njihovim potrebama – rekla je Pisićeva.

Predstavnik Savjeta učenika škole, Aleksandra Tešić istakla je da su u sklopu tradicionalnog koncerta skupili novac i u Beogradu u „Pertini“-u nabavili vrlo kvalitetn materija za djecu iz Centra.

Dragana Mitrović, predstavnik Centra istakla je da je ovo veoma vrijedna donacija jer će to djecu uvesti u novi vid socijalizacije.

– Dobili smo igračke koje će zadovoljiti potrebe djece sa smetnjama u govoru, sluhu ili smetnjama u mentalnom razvoju i jako su kvalitetne – rekla je Mitrovićeva.

Ona je dodala da Centar u dvije smijene po četiri sata dnevno posjećuje 35 dece, od kojih je šestoro predškolskog uzrasta, petero je punoljetno, dok su ostali školskog uzrasta.

Milan Cvijetinović, v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti kaže da je lokalna zajednica sa 17.000 KM u budžetu pomogla izgradnju Centra prošle godine, te da je ove godine za njih u budžetu predviđeno 13.000 KM.

– Pokazalo se da ovo nije briga samo nas i UNICEFA već i drugih naših sugrađana. Mi ćemo se truditi da svake godine podižemo kvalitet rada u Centru – naveo je Cvijetinović.

Slakti sto za mališane u Centru je pripremila naša sugrađanka Olivera Milićević.

Z.K.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se