18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srbin u Švajcarskoj zaklao ženu jer je otkrila da glumi teškog invalida

BERN – Miloje Dobrosavljević (56) optužen je za brutalno ubistvo medicinske radnice Rut Z. (38) u Švajcarskoj koja je otkrila da je prevario osiguravajući fond glumeći invalida.

Prema navodima optužnice, Srbin je nesrećnu ženu – koja je radila kao asistent u ortopedskoj klinici – ubio kako bi nastavio da, pravdajući se lažnim povredama, izvlači bonus od osiguranja.

Miloje je, navodno, lažirao svoje teške povrede kičme, na bazi čega je otišao u prijevremenu invalidsku penziju.

Motiv

Naime, protiv Dobrosavljevića je pokrenut postupak po optužbama za prevaru osiguranja. Krunski svjedok optužbe bila je upravo Rut, koja je asistirala u liječenju Srbina.

– Uvijek je šepao, ali Rut ga je jednom vidjela u drugom dijelu grada kako hoda potpuno normalno. Kad ju je spazio, ponovo je počeo da šepa – rekla je majka žrtve medijima ubrzo nakon ubistva.

Ove navode je potvrdio i Rutin kolega. Žena, međutim, nikada nije stigla da svjedoči pred sudom, jer je ubijena – samo deset dana prije ročišta.

Zločin

Rut je pronađena mrtva u svom stanu, sa višestrukim ubodnim ranama. Samo nekoliko sati kasnije, Miloje Dobrosavljević bio je uhapšen. Konkretni dokazi koje će sud procijenjivati u ovom slučaju odnose se na tragove DNK ubijene Rut i krvave fleke na cipelama okrivljenog. Tužilac je zatražio kaznu od 20 godina zatvora zbog hladnokrvnog ubistva svjedokinje.

– Ubio je hladnokrvno, iz osvete, kako bi je uklonio sa svog puta. Iako nije priznao zločin, dokazi su i više nego dovoljni – rekao je tužilacu u uvodnoj riječi.

Gluma

Zločin koji je potresao Švajcarsku dobio je epilog na sudu u Burgdorfu kod Berna.

Prema pisanju švajcarskog „Blicka”, Miloje je u sudnicu uveden u invalidskim kolicima, gdje ga je, potom, sudija ispitivao na početku glavnog pretresa. Osim za ubistvo, Dobrosavljeviću se sudi i zbog prevare, kojom je od marta 2010. godine navodno inkasirao 34.554 švajcarska franka (31.400 evra).

S druge strane, Miloje se pred sudom uporno žalio na jake glavobolje, bolove u leđima i vrtoglavicu. Sudija, međutim, nije imao mnogo razumijevanja za Dobrosavljevića, pa mu je u jednom trenutku rekao: „Prestanite s glumom.”

Samo saslušanje okrivljenog proteklo je uz dosta muke. Na pitanja vezana za navode optužnice odgovarao je kratko ili nikako, bio je dezorijentisan i nezainteresovan.

Jedino što je razgovijetno rekao bilo je negiranje krivice: „Nisam nikoga ubio”.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se