17 C
Zvornik
29. септембра 2022.

Policija utvrdila tri krivična djela u vezi sa obljubom maloljetnice iz Zvornika

ZVORNIK -U slučaju video snimka koji je kružio Zvornikom, a o kome smo izvještavali prošle sedmice, cijeli slučaj došao je do policije i tužilaštva. Tokom kriminalističke obrade policija je  došla do sumnje da postoje elementi krivičnog djela obljuba nad nemoćnim licem.

Lice čiji su inicijali L.J. iz Zvornika prijavio je da ga nepoznata lica putem SMS poruka i telefonskih poziva ucjenjuju, tražeći od njega novac ili će, u suprotnom, objaviti kompromitujući video-snimak na kome se on nalazi, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina, javlja Srna.

L.J. se policiji obratio 8. aprila, a po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici.

Obaviješten je i postupajući tužilac koji je prijavu definisao kao krivično djelo ucjena.

Tokom kriminalističke obrade, došlo se do osnova sumnje da postoje elementi krivičnog djela obljuba nad nemoćnim licem, počinjenog od strane lica L.J.

Tokom operativnog rada, te preduzimajući neophodne mjere i svoje nadležnosti policijski službenici došli su do osnova sumnje da je lice L.J. 4. aprila imao polni odnos sa maloljetnom djevojkom iz Zvornika.

Zbog postojanja osnova sumnje da je L.J. počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, nadležnom tužilaštvu dostavljen je izvještaj.

Postupajućem tužilaštvu prijavljena su i lica S.I, M.E, P.P, i sedamnaestogodišnja maloljetnica iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlašćeno fotografisanje i ucjena.

Prijavljena grupa je 4. aprila ove godine mobilnim telefonom snimila lice L.J. i maloljetnu djevojku u ljubavnom činu, potom su taj snimak reprodukovali, te pozivima i SMS porukama ucjenjivali L.J. da će javno objaviti snimak ukoliko im ne isplati 4.000 evra.

S obzirom na to da im L.J. nije isplatio novac, oni su taj snimak objavili na društvenim mrežama.

>>> Istražujemo: Maloljetnička prostitucija u Zvorniku (video)

[mom_video type=“youtube“ id=“36hx5VdOivk“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se