15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Poginula dva vozača, za trećim se traga u Vrbasu

BANJALUKA – Pripadnici Specijalne policije RS i ronioci juče su nastavili potragu za Draženkom Višekrunom (43) iz Laktaša koji je upravljajući „fijatom“ sletio s puta u Vrbas u mjestu Surjan nedaleko od Banjaluke.

Policija strahuje da je on žrtva jedne od tri odvojene saobraćajne nesreće u kojima su proteklog vikenda poginuli vozač „golfa“ Elvis Omić (31) iz Šija kod Jelaha i motociklista Jasmin Duraković (30) iz Zborišta kod Velike Kladuše.

Višekruni se gubi svaki trag od petka uveče kada je išao iz pravca Mrkonjić Grada prema Banjaluci te je iz još nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u rijeku.

U banjalučkoj policiji kratko su rekli da je nesreća kod Banjaluke prijavljena oko 23.30 časova.

– Po izlasku na lice mjesta policija je pretražila teren gdje je u koritu rijeke pronašla vozilo, koje je izvučeno na obalu. Potraga za vozačem se nastavlja – kazali su u policiji.

Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ Višekruna nije bio pronađen.

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko ponoći u Jelahu je upravljajući „golfom“ poginuo Elvis Omić, dok je njegov suvozač E. K. zadobio teške povrede.

Prema riječima očevidaca, „golf“ je krećući se velikom brzinom iz pravca Jelaha udario u ogradu jedne kuće, nakon čega se prevrnuo više puta. Omić je preminuo na licu mjesta, dok je njegov suvozač zbog težine povreda hitno prevezen u zeničku bolnicu gdje se ljekari bore za njegov život.

Policija je nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

Istog dana, samo nekoliko časova ranije, u Velikoj Kladuši život je izgubio motociklista Jasmin Duraković iz Zborišta. Prema nepotvrđenim informacijama, on je vozeći velikom brzinom oduzeo prvenstvo prolaza „golfu 4“ u kojem je bila četvoročlana porodica. Od siline udara Duraković, koji nije imao zaštitnu kacigu, letio je nekoliko metara nakon čega je pao na saobraćajnicu i zadobio teške povrede glave, od kojih je ubrzo preminuo.

Čelinac

Vozač O. S. iz Čelinca teško je povrijeđen kada je upravljajući „opelom“ izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta u Štrbama kod Čelinca.

Nesreća se dogodila u subotu oko 16 časova. Povrijeđenom vozaču ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci gdje je zbog težine povreda zadržan na liječenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se