18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Počinju radovi u okviru mjeseca čistoće u Zvorniku

ZVORNIK- Gradska uprava Zvornik i ove godine organizuje akciju „Aril mjesec čistoće“ u okviru koje će biti sprovedene aktivnosti na čišćenju i uređenju javnih površina u gradu i njihovom ozelenjavanju. Predviđeno je da značajnije, a samim tim i masovnije aktivnosti u oviru ove akcije budu sprovedene od 17. do 21. aprila 2016. godine.

Akcenat će biti stavljen na uređenje obale rijeke Drine na području grada i to dječijeg igrališta, drvoreda gdje će biti uklonjena dotrajala stabla i posađena nova, uklonjeno rastinje, nanosi i smeće, te prošireni kapaciteti tuševa i vc-kabina. Ova aktivnost će biti organizovana i sprovedena u saradnji sa nevladinim organizacijama i udruženjima, a u nju se mogu uključiti i svi građani koji brinu o životnoj sredini i koji žele da daju doprinos uljepšavanju obale rijeke Drine.

Pored toga, zajednicama etažnih vlasnika biće upućen poziv da od 17. do 21. aprila sprovedu ovu akciju oko svojih zgrada.

– Zajednice etažnih vlasnika mogu da odrede dan u tom periodu koji im odgovara i da organizuju čišćenje površina oko svojih zgrada. Koordinator akcije ispred Gradske uprave je Ognjen Pavlović (tel.br. 056/232-206) koga mogu kontaktirati ukoliko im budu potrebne vreće za otpad, da dogovore dolazak kamiona za odvoz smeća ili ako im trebaju sadnice za ozelenjavanje zelenih površina oko zgrada – rekao je v.d. načelnika gradskog odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Branko Jašić.

Takođe, planirano je da se u akciju uključe i predškolske i školske ustanove koje će same osmisliti akciju čišćenja i uređenja zelenih površina i prostora koji su u sastavu njihovih objekata.

Preduzeće „Vodovod i komunalije“, kao glavni nosilac aktivnosti, tokom aprila u kontinuitetu će raditi na uređenju javnih zelenih površina, orezivanju granja, uklanjanju dotrajalih i sadnji novih sadnica drveća i cvijeća.

U sklopu ovih aktivnosti vrši se i uređenje dječijih igrališta na području grada uz postavljanje novih sprava tamo gdje je potrebno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se