5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Otet još jedan državljanin Srbije

BEOGRAD – Državljanin Srbije Miroslav Tomić /36/ otet je proteklog vikenda u Libiji, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Tomić, koji radi na naftnim poljima udaljenim od Tripolija 1.200 kilometara, otet je u subotu, 23. aprila, kod naftne bušotine koja se ne nalazi u zoni sukoba, pa se pretpostavlja da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe kako bi tražile otkup, saznaju „Večernje novosti“.

Potraga je počela odmah po prijavi nestanka, a Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u stalnom je kontaktu sa libijskim vlastima.

Prema nezvaničnim informacijama, Tomić je, najvjerovatnije, otet dok je obilazio naftne bušotine.

Tomić živi u Libiji 20 godina i zaposlen je u njemačkoj kompaniji „Ferostal“, koja se bavi održavanjem naftnih cijevi i postrojenja.

Tomić, čija porodica živi u selu Brasina kod Malog Zvornika, do prije tri nedjelje bio je u Srbiji, a planirao je da se vrati u julu kako bi sa suprugom i dvojicom maloljetnih sinova otišao na odmor.

Sa Tomićem se dan prije otmice čuo prijatelj koji, takođe, živi i radi u Libiji.

O Tomićevoj otmici porodicu su obavijestili nadležni iz kompanije „Ferostal“.

U novembru prošle godine u blizini Sabrate kidnapovani su službenici Ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su ubijeni 19. februara prilikom američkih vazdušnih napada na uporište „Islamske države“.

Sredinom januara, poslije deset mjeseci zarobljeništva iz zatvora u Tripoliju pušten je Srđan Babić, koji je radio za francusku kompaniju „Argus“ koja se bavi poslovima fizičkog obezbjeđivanja diplomatskih i privrednih misija.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se