SvijetVIJESTI

Na bečkom aerodromu suspendovan Bosanac, simpatizer ID

BEČ – Nakon što su belgijski policijski sindikati, posle terorističkog napada na tamošnjem aerodromu, upozorili da među zaposlenima ima i simpatizera Islamske države, na bečkom aerodromu Švehat je identifikovan jedan takav zaposleni poreklom iz BiH, koji je odmah suspendovan.

On je na tom aerodromu godinama radio kao tehničar, zadužen za održavanje raznih postrojenja, a suspendovan je pošto su ga austrijske vlasti označile kao simpatizera Islamske države, javili su bečki mediji, a prenio Tanjug.

„Svi zaposleni, koji rade u škakljivim oblastima, prije stupanja na dužnost prolaze detaljnu proveru“, izjavio je portparol aerodroma, dodajući da procedura može da traje više nedelja. Tako je bilo i sa suspendovanim tehničarom. Bosanac je suspendovan jer je na socijalnim mrežama rado pozirao u pobjedničkoj pozi nalik borcima Islamske države, sa podignutim kažiprstom.

Takođe, preko nekih internet sajtova iskazivao je simpatije prema Islamskoj državi i slijedio je radikalne salafističke poruke, a zaposlenima je pao u oči sa svojim radikalnim pogledima na svijet.

Zbog svega toga, rukovodstvo arodroma ga je suspendovalo.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close