23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Jutros bez posebnih ograničenja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se na svim važnijim putevima saobraća bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac, saobraća se usporeno, jednom trakom, zbog oštećenja dijela puta.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19 Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu R-455 Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na magistralnom putu M16 – na dionici Nova Topola-Klašnice 1, do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćaja zbog izgradnje vijadukta, pri čemu će se saobraćati u oba smjera. Biće zabranjeno uključivanje, odnosno isključivanje sa auto-puta E-661 /Banjaluka-Gradiška/ na „Petlji Mahovljani“. Od 1. maja do 30. juna saobraćaj će biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno 30 minuta.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine, od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice-jedan Prnjavor /naseobina Lišnja/.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog rehabilitacije kolovoza na regionalnoom putu Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova na snazi je izmjena u režimu saobraćanja, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila, a ne izvodi se u dane vikenda i praznika.

Na regionalnom putu R-474 Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, saobraća se povremeno jednom trakom, zbog sanacije kolovoza. Jednom trakom saobraća se i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

U Banjaluci će do 15. aprila, svaki dan od 8.30 do 15.00 časova, biti otežano saobraćanje preko gradskog mosta, zbog sanacije mosta. Saobraćaće se neizmjeničnim jednosmjernim propuštanjem vozila slobodnom polovinom kolovoza. U javnom prevozu putnika neće biti izmjena i sve linije će funkcinisati po registrovanom redu vožnje.

U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraća po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se