15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Šarović i njemu slični odlučili se za izdaju Srpske

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da su se ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i njemu slični odlučili za izdaju Srpske, jačajući Savjet ministara BiH kao mjesto odlučivanja s ciljem da se od njega napravi vlada BiH.

Komentarišući Šarovićevu izjavu da predstavnici Saveza za promjene u Sarajevu neće dozvoliti da novac od ruskog duga prema BiH završi u budžetu Republike Srpske, Dodik je rekao da je to gore nego što bi očekivao od jednog muslimana da uradi.

„Mogu da prihvatim da oni imaju nešto protiv vlasti, ali ne mogu da prihvatim da imaju nešto protiv Republike Srpske. Sad mogu da kažem da imaju protiv Republike Srpske jer sistematski rade protiv Srpske ispunjavajući najrigidnije zahtjeve koje su muslimani mogli postaviti u BiH, a to je urušavanje Republike Srpske“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Predsjednik Republike navodi da je za novac kojim se Šarović razbacuje u Savjetu ministara, povukao sve svoje veze u Rusiji kako bi dug bio vraćen u novcu, a ne u helikopterima ili nekoj drugoj robi kako je Rusija isplatila ostalim zemljama bivše Jugoslavije.

Dodik je pitao Šarovića zašto se nije potrudio, ukoliko već brine o Republici Srpskoj, pa omogućio da po istom principu dugove Srpske, koje je ona naslijedila i koje uredno servisira, prebaci na nivo BiH.

„Šarović nije rekao da se to prenese na nivo BiH. On je smatrao da je to normalno u vrijeme dok je bio predsjednik Srpske, pa se nije borio da to bude locirano na nivo BiH“, istakao je Dodik.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je juče da će „srpski predstavnici u Sarajevu odrediti za šta će biti namijenjeno 70 miliona KM ruskog duga, kao i 200 miliona KM dobiti od Centralne banke“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se