18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Osim stranih ulagača, u Srpsku dobrodošli i domaći investitori

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas na Јahorini dvodnevni „Јahorina ekonomski forum 2016“ koji je okupio 300 stručnjaka savremene ekonomije, domaćih privrednika, stranih investitora i predstavnika najvećih privreda u svijetu, uključujući 60 eminentnih panelista.

Dodik, koji je pokrovitelj ovog impozantnog stručnog skupa, poručio je učesnicima, među kojima je veliki broj članova diplomatskog kora u BiH, da je cilj skupa promocija ekonomskog razvoja, perspektive i boljeg života.

„Republika Srpska pokušava da sve vrijeme održi ekonomski rast i u tome je i uspijevala zahvaljujući predanom radu njenih građana i vlasti. Svi mi smo opredijeljeni za evropski put i spremno smo prihvatili sve izazove, bez obzira na mnoge institucionalne i vaninstitucionalne poteškoće i prepreke“, istakao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska prijatelj svima i da želi da bude i postane prijatelj svim progresivnim snagama u okruženju i svijetu.

Prema njegovim riječima, narodi i građani u Srpskoj i BiH moraju još više i marljivije da rade, sa ciljem opšteg napretka.

Napredak, kako je rekao Dodik, već je vidiljiv u Republici Srpskoj, uprkos teškim uslovima privređivanja i borbe sa posljedicama katastrofalnih poplava.

On je podsjetio na ključne privredne i infrastrukturne projekte čija je realizacija u toku, izražavajući optimizam u pogledu budućeg razvoja Republike, pri čemu je podsjetio na izgradnju Termoelektrane „Stanari“ i mrežu auto-puteva, na čemu je zahvalio investitorima iz Kine i Ruske Federacije.

„Osim stranih ulagača, u Srpsku su dobrodošli i domaći investitori. Nama je potrebna takva kombinacija“, naveo je Dodik.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se