15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dječiji vrtić „Naša radost“ u akciji „April mjesec čistoće“

ZVORNIK – Dječiji vrtić „Naša radost“ svake godine uključuje se u akciju „April mjesec čistoće“ koju organizuje Gradska uprava Zvornik u okviru čega mališani i zaposleni daju svoj doprinos kako bi okolina bila čistija i ljepša.

U sklopu tih aktivnosti danas je u vrtiću u saradnji sa Komunalnom policijom grada Zvornik održana radionica na temu ekologije, dok će sutra mališani saditi sadnice na Đurđevgradu.

Direktor Vukomir Stanković rekao je da je cilj uključivanja mališana u akciju „April mjesec čistoće“ sticanje znanja o kulturi življenja, čuvanju životne sredine, učenje da cijene vrijednosti zdrave okoline, te da stvaraju sebi i budućim generacijama ljepšu sredinu u kojoj odrastaju.

Snežana Sandić, komunalni policajac, rekla je da je cilj radionice bio da se djeci približi pojam ekologije odnosno da lakše shvate šta ona predstavlja i koliki je njen značaj.

– Buđenje ekološke svijesti kod najmlađih sugrađana prvi je korak u njihovom pravilnom doživljavanju prirodne sredine u kojoj žive. Prikazali smo animirane filmove prilagođene njihovom uzrastu o reciklaži otpada i postupku sađenja drveća i pokušali smo da im, na njima najbliži način, ukažemo na moguće puteve odgovornog i korisnog učestvovanja u zaštiti prirode – istakla je Sandićeva.

Stanković je naglasio da mališani već tri godine imaju aktivnosti na Đurđevgradu u okviru akcije „April mjesec čistoće“.

– Ove godine dobili smo oko 30 sadnica javora od Šumske uprave Zvornik, dok će besplatan prevoz za djecu obezbjediti „Drina trans“. Mališani, njih oko 100 zajedno sa nama zaposlenima u vrtiću, tako će na svoj način doprineti da naša opština bude što zelenija, sa što više drveća, zapravo, sve kroz igru napravićemo jednu lijepu priču za naš grad – poručio je Stanković.

On je podsjetio da je u prethodnim godinama na Đurđevgradu zasađeno oko stotinu sadnica, ali da je pedesetak uništeno zbog nesavjesnih građana čija stada uništavaju sadnice.

.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se