2 C
Zvornik
19. април 2024.

Bez zastoja u saobraćaju

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, a na graničnim prelazima nisu evidentirana duža zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Od sutra do 14. aprila na relaciji MEL Stanić Rijeka-MEL Karuše kretaće se vangabaritni teret, pa je neophodan oprez pri vožnji i pošivanje uputstava lica iz pratnje.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na magistralnom putu M16, na dionici Nova Topola-Klašnice jedan, do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćaja radi izgradnje vijadukta /izgradnja dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, pri čemu će se saobraćati u oba smjera. Biće zabranjeno uključivanje, odnosno isključivanje sa auto-puta E-661 /Banjaluka-Gradiška/ na „Petlji Mahovljani“. Od 1. maja do 30. juna saobraćaj će biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova maksimalno 30 minuta.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine, od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice-1 Prnjavor /naseobina Lišnja/.

Na istom putu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, biće izmijenjen režim saobraćaja, svakim danom, osim nedjeljom, od 7.00 do 19.00 časova.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina.

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova.

Zbog rehabilitacije kolovoza na regionalnoom putu Šekovići-D.Caparde, saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova vrši se izmjena u režimu odvijanja saobraćaja, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila, a ne izvodi se u dane vikenda i praznika.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići počela je rekonstrukcija i modernizacija dionice puta, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina- Vijaka, u Vijačanima, saobraća se povremeno jednom trakom zbog sanacije kolovoza. Jednom trakom saobraća se i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora

/Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

U Banjaluci će do 15. aprila, svaki dan od 8.30 do 15.00 časova, biti otežano odvijanje saobraćaja preko gradskog mosta, zbog sanacije mosta, pa će se saobraćati naizmjeničnim jednosmjernim propuštanjem vozila slobodnom polovinom kolovoza. U javnom prevozu putnika neće biti izmjena i sve linije će funkcinisati po registrovanom redu vožnje.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici auto-puta A1 Vlakovo-Butile u mjestu Treševine odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.

Zbog geodetskih i istražnih radova za prvu fazu projekta sanacije tunela Čaklovići, na magistralnom putu Simin Han-Donje Caparde, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije mosta na dionici magistralnog puta Topčić Polje-Žepče, saobraćaj je iz smijera Žepča prema Topčić Polju preusmjeren na privremenu obilaznicu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se