15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Akcija na Drini okupila i mlade i starije Zvorničane

ZVORNIK – Na obali rijeke Drine u gradu juče je organizovana najmasovnija aktivnost u okviru akcije Gradske uprave „April mjesec čistoće“ kojoj su se u najvećem broju priključili mladi Zvorničana, a nisu izostali ni stariji sugrađani.

Koordinator akcije Ognjen Pavlović rekao je da je akcija čišćenja gradske plaže od smeća, nanosa i granja sprovedena na obali, od ulaza na gradsku plažu pa sve do drugog kraja šetališta.

-Ovdje su se između ostalih okupili članovi košarkaških klubova „Drina“ i „Zvornik Basket“, Tekvondo kluba Zvornik i drugi sportisti, Mladi DNS-a i SNSD-a, Regionalnog kinološkog udruženja, kao i članovi Sindikata penzionera. Hvala im svima što su se odazvali pozivu da učestvuju u akciji koja je od opšteg interesa i koja svima donosi dobro, u ovom slučaju čistiju i ljepšu obalu Drine – rekao je Pavlović.

On je podsjetio da je Gradska uprava angažovala i mehanizaciju koja ovih dana radi na nasipanju i ravnanju terena i igrališta na gradskoj plaži.

U okviru akcije „April mjesec čistoće“ aktivnosti oko svojih objekata sproveli su i stanari nekoliko stambenih zgrada, te učenici obje srednje škole i nekih osnovnih škola, koji su pored čišćenja i uljepšali svojih površine sadnicama koje je obezbjedila Gradska uprava.

Vladimir Kalajdžić, predsjednik Mladih DNS-a, rekao je da su se odazvali pozivu Gradske uprave i da će to i ubuduće raditi sa željom da doprinesu čistijoj sredini. On je istakao i da bi svi trebali više pažnje da posvete zaštiti prirode i da uživaju u onome što ona pruža.

Mladen Ristić iz Tekvondo kluba Zvornik podsjetio je da sportisti puno koriste gradsku plažu za svoje treninge i rekreaciju i da je to još jedan motiv zašto žele da učestvuju u njenom uređenju.

Sindikat penzionera je već sproveo akciju čišćenja Jevrejskog groblja, a i danas su se pridružili akciji na Drini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se